چگونه عکس های حذف شده از کامپیوتر یا فضای ابری را بازیابی کنیم؟

به دنبال عکسی می گردید و ناگهان متوجه می شوید که دیگر وجود ندارد. ممکن است آخرین بار هنگام مرتب سازی پوشه ها، به اشتباه آن را حذف کرده باشید. خوشبختانه خبر خوبی وجود دارد: می توانید عکس های حذف شده را بازیابی کنید. از آنجا که سیستم ها بلافاصله پس از حذف، داده ها را به طور کامل پاک نمی کنند، فرصت محدودی برای بازیابی آن ها دارید.
بازیابی عکس های حذف شده معمولاً به این بستگی دارد که در مدت زمان مشخص اقدام کنید یا پیش از آنکه اطلاعات جدید روی داده های قبلی نوشته شوند، از نرم افزارهای معتبر بازیابی اطلاعات استفاده کنید.
چگونه عکس های حذف شده را در ویندوز بازیابی کنیم؟
در ویندوز، اگر عکس حذف شده هنوز در Recycle Bin (سطل زباله) وجود داشته باشد، می توانید آن را از همان جا بازیابی کنید. روش دیگر، استفاده از قابلیت File History است.
برای بازیابی عکس هایی که به صورت معمول حذف شده اند، به هیچ نرم افزار جانبی نیاز ندارید. اگر عکس روی هارد دیسک ذخیره شده بوده و دیگر در هیچ یک از این دو محل وجود ندارد، راهنمای نحوه بازیابی فایل های حذف شده از هارد دیسک را مطالعه کنید.
1- بازیابی عکس ها از سطل زباله ویندوز (Recycle Bin)
اولین راهکار و سریع ترین روش بررسی وجود تصویر در سطل آشغال ویندوز است که در زیر آموزش سریع آن را قرار دادیم.
- مرحله ۱: سطل زباله (Recycle Bin) را از روی دسکتاپ باز کنید.
- مرحله ۲: عکس موردنظر را پیدا کنید، روی آن کلیک راست کنید و گزینه Restore را انتخاب کنید. عکس به پوشه اصلی خود بازگردانده می شود.
نکته مهم: فایل هایی که با استفاده از کلیدهای Shift + Delete حذف می شوند یا مستقیما از کارت حافظه SD یا فلش USB پاک می شوند، از سطل زباله عبور نمی کنند؛ بنابراین، در Recycle Bin نمایش داده نخواهند شد.
2- بازیابی عکس ها با استفاده از File History
قابلیت File History تنها در صورتی کار می کند که پیش از حذف عکس، آن را فعال کرده باشید. این قابلیت نمی تواند فایل هایی را که پیش از فعال سازی آن حذف شده اند، بازیابی کند.
- مرحله ۱: روی پوشه ای که عکس در آن ذخیره شده بود، کلیک راست کنید و گزینه Restore previous versions را انتخاب کنید.
- مرحله ۲: نسخه ای از پوشه را انتخاب کنید که مربوط به زمانی پیش از ناپدید شدن عکس باشد.
- مرحله ۳: روی Restore کلیک کنید. همچنین می توانید منوی مربوط به این گزینه را باز کنید و برای جلوگیری از بازنویسی نسخه فعلی پوشه، گزینه Restore to… را انتخاب کنید.
بازیابی عکس های حذف شده در مک
در مک، اگر هنوز سطل زباله (Trash) را خالی نکرده باشید، می توانید عکس حذف شده را از آن بازیابی کنید. روش دیگر، استفاده از نسخه پشتیبان Time Machine است. به محض خالی کردن سطل زباله، فایل های حذف شده بلافاصله از این محل ناپدید می شوند. اگر این اتفاق قبلا رخ داده است، راهنمای نحوه بازیابی فایل های حذف شده از سطل زباله خالی شده در مک را مطالعه کنید.
3- بازیابی عکس از سطل زباله (Trash)
اپ داخلی ترش،
- مرحله ۱: روی آیکون Trash در Dock کلیک کنید.
- مرحله ۲: عکس موردنظر را از سطل زباله به بیرون بکشید؛ یا آن را انتخاب کنید و از منوی File > Put Back استفاده کنید تا به محل اصلی خود بازگردد.
4- بازیابی عکس با استفاده از Time Machine
- مرحله ۱: یک پنجره Finder باز کنید و به پوشه ای بروید که عکس پیش تر در آن ذخیره شده بود.
- مرحله ۲: با استفاده از Spotlight، برنامه Time Machine را باز کنید.
- مرحله ۳: از فلش ها برای جابه جایی میان نسخه های پشتیبان استفاده کنید و نسخه مربوط به زمان پیش از حذف عکس را پیدا کنید.
- مرحله ۴: فایل ها یا پوشه های موردنظر را انتخاب کنید و روی Restore کلیک کنید.
نسخه های پشتیبان محلی (Local Snapshots) که روی دیسک داخلی خود مک ذخیره می شوند، زمانی مفید هستند که درایو پشتیبان به دستگاه متصل نباشد. این نسخه ها حداکثر تا ۲۴ ساعت نگه داری می شوند و فقط روی دیسک های دارای فایل سیستم APFS و در صورت فعال بودن گزینه Back Up Automatically در دسترس هستند.
اگر قصد بازگردانی فایل حذف شده از آی کلود را نیز دارید می توانیم مطلب مربوط به آن را مطالعه کنید.
بازیابی عکس های حذف شده از فضای ابری
اگر از سرویس هایی مانند Google Photos، iCloud یا OneDrive استفاده می کنید، عکس حذف شده شما تا مدت زمان مشخصی در سطل زباله آن سرویس باقی می ماند. سرویس های ابری گزینه مناسبی برای تهیه نسخه پشتیبان هستند، اما محافظت کامل از اطلاعات را تضمین نمی کنند؛ زیرا حذف عکس از یک دستگاه ممکن است از طریق همگام سازی به دستگاه های دیگر نیز منتقل شود. همچنین، پس از خالی شدن سطل زباله، ممکن است عکس برای همیشه حذف شود یا دیگر امکان بازیابی آن وجود نداشته باشد.
اگر عکس شما قبلاً به طور کامل حذف شده است، می توانید از خدمات بازیابی اطلاعات ابری کمک بگیرید.
5- چگونه عکس های حذف شده را از Google Photos بازیابی کنیم؟

Google Photos فایل های حذف شده را به مدت یک ماه در سطل زباله نگه می دارد و پس از آن، آن ها را برای همیشه حذف می کند. اگر عکسی را طی چند روز گذشته حذف کرده اید، گوگل در شرایط مشخص، فرایند کوتاهی برای بازیابی آن ارائه می دهد؛ به شرط آنکه عکس متعلق به حساب شما بوده و از آن نسخه پشتیبان تهیه شده باشد. همچنین، ممکن است محتوای حساب هایی که به مدت دو سال یا بیشتر غیرفعال بوده اند، از دست برود.
- مرحله ۱: برنامه Google Photos را باز کنید و روی Collections و سپس Trash ضربه بزنید.
- مرحله ۲: انگشت خود را روی عکس موردنظر نگه دارید.
- مرحله ۳: روی Restore ضربه بزنید. عکس به آلبوم های قبلی، کتابخانه Google Photos و گالری گوشی بازگردانده می شود.
6- چگونه عکس حذف شده را از iCloud بازیابی کنیم؟
قابلیت iCloud Photos نیز مانند Google Photos، عکس های حذف شده را تا یک ماه در بخش Recently Deleted نگه می دارد؛ زیرا این سرویس با آلبوم آیفون شما همگام سازی می شود. اگر بیش از ۳۰ روز از حذف عکس گذشته باشد، برای آشنایی با روش های بازیابی عکس های حذف شده به صورت دائمی از iCloud، باید راهنمای مربوط به این موضوع را بررسی کنید.
مراحل بازیابی عکس از iCloud
- مرحله ۱: به وب سایت iCloud.com بروید و با حساب Apple خود وارد شوید. سپس بخش Photos را باز کنید.
- مرحله ۲: از نوار کناری، گزینه Recently Deleted را انتخاب کنید.
- مرحله ۳: عکس موردنظر را انتخاب کنید و روی Recover کلیک کنید تا عکس به کتابخانه Photos شما بازگردانده شود.
7- چگونه عکس حذف شده را از OneDrive بازیابی کنیم؟
سرویس OneDrive امکان بازیابی فایل های حذف شده را مستقیماً از سطل زباله تحت وب خود فراهم می کند. در حساب های شخصی، فایل ها تا ۳۰ روز و در حساب های کاری یا آموزشی تا ۹۳ روز قابل بازیابی هستند؛ مگر اینکه مدیر سازمان این مدت زمان را تغییر داده باشد.
- مرحله ۱: به وب سایت OneDrive بروید و با حساب Microsoft خود وارد شوید.
- مرحله ۲: از پنل ناوبری، گزینه Recycle Bin را انتخاب کنید.
- مرحله ۳: نشانگر ماوس را روی فایل موردنظر ببرید و روی کادر انتخابی که ظاهر می شود، کلیک کنید. سپس گزینه Restore را انتخاب کنید تا فایل به پوشه اصلی خود بازگردد.
بازیابی عکس های حذف شده از گوشی هوشمند یا کارت حافظه SD
محل ذخیره سازی عکس، اهمیت بیشتری از مدل گوشی شما دارد. عکس ممکن است در حافظه داخلی گوشی، روی کارت حافظه SD یا در یک حساب فضای ابری مانند iCloud یا Google Photos ذخیره شده باشد. روش بازیابی در هر یک از این موارد متفاوت است و برخی گوشی ها نیز نسخه ای از عکس را در بیش از یک مکان نگه داری می کنند.
8- آیفون یا آیپد

برنامه Photos را باز کنید، صفحه را به سمت بالا پیمایش کنید و در بخش Utilities روی Recently Deleted ضربه بزنید. سپس با استفاده از Face ID یا Touch ID قفل این بخش را باز کنید.
عکس موردنظر را انتخاب کنید و روی Recover ضربه بزنید.
برای بازیابی چند عکس به صورت هم زمان، روی Select ضربه بزنید، عکس های موردنظر را انتخاب کنید، سپس روی More و در نهایت Recover ضربه بزنید.
9- اندروید
در اندروید، پوشه واحد و مشترکی با نام Recently Deleted (حذف شده های اخیر) وجود ندارد. بیشتر گوشی های اندرویدی با نسخه استاندارد سیستم عامل از Google Photos استفاده می کنند که بخش Trash (سطل زباله) مخصوص به خود را دارد.
اگر کارت حافظه ندارید و از عکس های خود در Google Photos نیز نسخه پشتیبان تهیه نکرده اید، متخصصان بازیابی اطلاعات موبایل می توانند گزینه های موجود برای بازیابی عکس ها را بررسی کنند.
10- کارت حافظه SD
می توانید کارت حافظه SD را از گوشی خارج کنید و بدون نیاز به دسترسی روت (Root)، آن را با استفاده از کامپیوتر اسکن کنید؛ مگر اینکه کارت به صورت Adopted Storage قالب بندی شده باشد. این حالت، کارت حافظه را رمزگذاری می کند و آن را به همان گوشی اختصاص می دهد. پس از اتصال کارت اس دی به کامپیوتر ویندوزی یا مک از روش هایی که در بالا گفتیم استفاده کنید.
جمع بندی
حذف یک عکس لزوما به معنای پاک شدن کامل آن نیست؛ داده های عکس همچنان روی حافظه باقی می مانند تا زمانی که اطلاعات جدید روی همان بخش نوشته شوند.
بازیابی اطلاعات از گوشی ها و حافظه های SSD دشوارتر است. فرایندی در پس زمینه به نام TRIM، بلوک هایی را که به عنوان داده های حذف شده علامت گذاری شده اند، پاک سازی می کند. بنابراین، خاموش کردن سریع دستگاه می تواند شانس موفقیت نرم افزارهای بازیابی اطلاعات را افزایش دهد.
در گوشی های اندرویدی، حافظه داخلی رمزگذاری شده است و روت کردن گوشی ممکن است باعث بازنویسی عکس هایی شود که قصد بازیابی آن ها را دارید. ابزارهای بازیابی اطلاعات رمزگذاری شده برای رسیدگی به چنین شرایطی طراحی شده اند.
برخی عکس های آیفون نیز همیشه به صورت محلی روی دستگاه ذخیره نمی شوند؛ بلکه ممکن است تنها پیوندی باشند که نسخه کامل تصویر را از iCloud دریافت می کند. بنابراین، حذف چنین عکسی می تواند به معنای از دست رفتن تنها نسخه موجود آن باشد.



