۶ تا از جنجالی ترین فیلم های تاریخ سینما که باید تماشا کنید
همان طور که در مقاله فیلم هایی که جان تماشاچیان را گرفت ، در این بخش به معرفی برترین و جنجالی ترین فیلم های سینمایی تاریخ جهان می پردازیم. فیلمهایی که با وجود ممنوعه بودن بیش از هر فیلم دیگری به فروش رفت و مخاطب داشت ؟!
فیلمهای جنجالی و بحث برانگیز همیشه فیلمهایی هستند که مسائل جنسی، خشونت، مذهب، سیاست، همجنس بازی homosexuality ، نژادپرستی، مواد مخدر را به تصویر میکشند یا زبانی تند و یا وقیحانه دارند. این فیلمها معمولا تابوها را شکسته و مثل فیلمهای معمولی عمل نمیکنند .
بیشتر بدانید :
بهترین سریال های معمایی که باید تماشا کنید
فهرست مطالب
Blue is the warmest color
نمایش رابطه همجسنگرایانه دو دختر جوان توسط عبداللطیف کشیش نه تنها یکی از زیباترین آثار بلکه یکی از بحث برانگیزترین ها بوده است که در فستیوال کن سال ۲۰۱۳ به نمایش در آمد.
همانطور که انتظار می رود، دلیل این بحث ها یک صحنه بلند ۷ دقیقه ای از رابطه جنسی دو شخصیت اصلی زن بود. واکنش ها به این فیلم بسیار جالب بود، زیرا پس از واکنش های ضد فمنیستی، واکنش منتقدین عالی بود.
داستان از زمانی آغاز شد که درباره شرایط ضعیف کاری در زمان فیلم برداری و رفتار های مستبدانه کارگردان حرف هایی زده شد. سپس شخصیت ها نیز این موضوع را تایید کرده و کارگردان را مستبد دانستند، تا جایی که او نیز واکنش نشان داد.
تا اینکه در فستیوال، داوران به رهبری استیون استیون اسپیلبرگ، علاوه بر اینکه به فیلم جایزه نخل طلا را دادند، تصمیم گرفتند به هر دو بازیگر (ادل اگزارکوپولوس و لئا سیدو) و همچنین کشیش جایزه دهند.
A clockwork orange
استنلی کوبریک پرتقال کوکی را در سال ۱۹۷۱ ساخت تا بریتانیای آینده، جامعه فاسد و جنایات آن را نشان دهد. کوبریک به دلیل توجه به جزییات و روش خاص فیلمسازی شهرت دارد، صحنه های خشن و آزاردهنده را با چنان دقتی ساخته که آن جرم را بیش از پیش نشان می دهد.
در نتیجه خشونت بیش از هر زمان دیگر برجسته می شود. مشکلات روانی شخصیت ها بسیار حقیقی جلوه کرد و جرایم آنقدر زننده بودند که تحمل آن دشوار بود. صحته تجاوز با خواندن آهنگ “آواز در باران” یک صحنه بسیار آزاردهنده بود و کوبریک هم دقیقا همین را می خواست.
گزارش جرایم الهام گرفته از این فیلم باعث شد کوبریک اکران آن در بریتانیا را متوقف کند. جامعه کاتولیک آمریکا به دلیل صحنه های خشونت و تجاوز این فیلم را تقبیح نمود. با این حال این آثار نامزد چند جایزه اسکار شد و تا به امروز یکی از بهترین آثار استنلی کوبریک و یکی از مهم ترین فیلم های تاریخ است
پیشنهادی :
بهترین سریال های انگیزشی که باید ببینید
Antichrist
مسلما یک فیلم از لارس باید در این فهرست باشد. جنجال افرین ترین فیلم او “ضد مسیح” است که در سال ۲۰۰۹ ساخته شد. داستان مادر فروپاشیده ای که پس از مرگ فرزندش در حین رابطه جنسی، به وضعیت روحی بدی دچار شد.
لارس سادومازوخسیم را به شکل هنری نشان داده و هنرش خشن است. این فیلم با قدرت ساخته شده و نمادگرایی و تخیل آن شاعرانه است. رابطه جنسی حقیقی، اختگی، شبیه سازی ژنتیک، از جمله مفاهیم بحث برانگیز این فیلم بوده اند.
گفته می شود که تماشاگران و منتقدین نتوانسته اند تصاویر حقیقی غم و فروپاشی روانی شخصیت ها را درک کنند. در نتیجه مفاهیم اجتماعی، احساسی و ایدئولوژیک داستان در پس صحنه های وحشت و ضدزن، از چشم منتقدین دور ماندند. گرچه اجرای زیبای شارلوت گنزبور جایزه را برای او به ارمغان آورد اما داوران کن، جایزه بدترین فیلم را به این اثر داده و آن را “ضد زن ترین فیلم” معرفی کردند.
Irreversible
گاسپار نوئه، همانند لارس فون تریر، دیدگاه هنری دارد اما آثار نوئه مخرب تر و تاثیرگذارتر است. این فیلم او تاثیرگذار ترین فیلم قرن است که پس از تماشای آن نمی توانید تحت تاثیر قرار نگیرید.
این فیلم درد وحشیانه و رنج پوچ گرایانه اطراف ما را نشان می دهد. اکران این فیلم تا به امروز بحث برانگیز ترین اکران در کن است زیرا بسیاری از تماشاگران نتوانستند صحنه های آن را تحمل کنند و حالشان بد شد.
بسیاری از منتقدین این فیلم را “غیر قابل تماشاکردن” می دانستند، صحنه های خشن و صحنه طولانی تجاوز به مونیکا بلوچی آنقدر آزار دهنده است که نمی شود تماشا کرد. فیلم برداری این فیلم دیوانه کننده بوده و با فضای پوچ گرایانه داستان همخوانی دارد.
A Serbian film
فیلمی به کارگردانی سرجان اسپاسویچ درباره داستان یک ستاره پورن که به یک فیلم دعوت شده و متوجه می شود تجاوز به کودک و مرده خواهی از مضامین اصلی آن است. این اثر با اشاره به جامعه پس از جنگ و مردانی که برای اداره خانواده خود دست به هرکاری میزنند.
می خواهد فیلم های دولتی را هجو کند که مضامین تاییده شده سیاسی را نمایش می دهند. یک فیلم بیمارگونه با پیام های ممنوعه ای چون مرده خواهی و تجاوز به نوزاد، که مسلما تماشای آن دشوار است. این فیلم در کشور های مختلفی چون مالزی، سنگاپور، نیوزلند و استرالیا ممنوع شد.
در کشورهایی چون صربستان و ایالات متحده به یک موفقیت هنری بدل شد که منتقدین نمایش ماهیت وحشی انسانی را تحسین نموده و آن را یکی از کامل ترین آثار می دانستند. فیلم از بیننده می خواهد در لایه های وحشت و سادیسم جستجو نموده و معنای حقیقی آن را درک کنند.
The passion of the Christ
یک فیلم مذهبی همیشه می تواند بحث برانگیز باشد. این فیلم سال ۲۰۰۴ مل گیبسون ۱۲ ساعت آخر زندگی مسیح را نشان داده و قطعا بحث برانگیز است. گرچه این فیلم هرگز ممنوع نشد اما با واکنش جدی یهودیان رو به رو شد که آن را ضد یهود می دانستند.
در حقیقت این فیلم تلاش کرد شکنجه های وارد شده به مسیح به عنوان ناجی را نشان دهد. در نتیجه شاهد یک صحنه ۱۰ دقیقه ای شکنجه هستیم که یک مادر باید شاهد میخ زدن به دستان پسرش و به صلیب کشیده شدن او باشد.
کلیسا معتقد بود این فیلم از لحاظ تاریخی نادرست است و بین فیلماساز و مذهبیون بحث ایجاد شد. گیبسون معتقد بود که می توان از نگاه هنری و تخیل برخی از شکاف های تاریخ را نشان داد.
با این حال این بحث ها خوابید و فیلم در سه قسمت اسکار نامزد شد. برخی منتقدین معتقدند که خشونت بیش از حد مانع از درک صحنه های حقیقی فیلم شد. در هر صورت فیلم با شهرت جهانی رو به رو شد و یکی از پر فروش ترین فیلم های سال شد.