آموزشآموزش کامپیوتر و لپ تاپآموزش ویندوز

تفاوت سی پی یو ۳۲ بیتی با سی پی یو ۶۴ بیتی

پردازنده ها به دو دسته اصلی ۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی تقسیم می شوند. نوع پردازنده یک کامپیوتر نه تنها بر عملکرد کلی آن تأثیر می گذارد، بلکه می تواند بر نوع نرم افزاری که از آن استفاده می کند اثر بگذارد. در ادامه تفاوت بین سی پی یو ۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی را اماده کرده ایم ، با تک تیپ همراه باشید.

پردازنده ۳۲ بیتی

پردازنده ۳۲ بیتی پردازنده اولیه بود که تا اوایل دهه ۱۹۹۰ در همه رایانه ها استفاده می شد.سی پی یو های اینتل پنتیوم و AMD اولیه، ۳۲ بیتی بودند که بدین معناست که سیستم عامل و نرم افزارها با واحد های داده ای که ۳۲ بیت هستند، کار می کنند. ویندوز ۹۵، ۹۸ و XP همه سیستم عامل های ۳۲ بیتی هستند.

نکته : یک کامپیوتر با یک پردازنده ۳۲ بیتی نمی تواند سیستم عامل ۶۴ بیتی را در خودش نصب کند ، همچنین سیستم عامل های ۳۲ بیتی نمی توانند نرم‌افزار های ۶۴ بیتی را در خود نصب کنند.

پردازنده ۶۴ بیتی

رایانه ۶۴ بیتی در سال ۱۹۶۱ هنگامی که IBM Supercomputer 7030 Stretch را ساخت، آغاز شد. با این حال،از ان تا اوایل سال ۲۰۰۰ ، در کامپیوترهای خانگی استفاده نکرد. مایکروسافت نسخه ۶۴ بیتی ویندوز ایکس پی را برای رایانه های با پردازنده ۶۴ بیتی عرضه کرد. ویندوز ویستا، ویندوز ۷ و ویندوز ۸ نیز در نسخه های ۶۴ بیتی عرضه می شوند.

نکته : یک کامپیوتر با یک پردازنده ۶۴ بیتی می تواند از نسخه های ۶۴ بیتی یا ۳۲ بیتی سیستم عامل پشتیبانی کند. با این حال ، یک پردازنده ۶۴ بیتی در سیستم عامل ۳۲ بیتی با تمام توان خود اجرا نخواهد شد.

نکته : در یک کامپیوتر با یک پردازنده ۶۴ بیتی، شما نمی توانید یک برنامه های ۱۶ بیتی را اجرا کنید.ولی بسیاری از برنامه های ۳۲ بیتی با یک پردازنده ۶۴ بیتی اجر می شوند ، اما بعضی از برنامه های ۳۲ بیتی قدیمی ممکن است به درستی یا به طور کلی به دلیل محدود بودن یا عدم سازگاری کارایی درستی نداشته باشند.

تفاوت بین سی پی یو ۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی

تفاوت بین سی پی یو 32 بیتی و سی پی یو 64 بیتی

تفاوت بزرگ بین پردازنده های ۳۲ بیتی و پردازنده های ۶۴ بیتی، تعداد محاسبات در ثانیه است که آنها می توانند انجام دهند و باعث میشود کارها به صورت انجام شود. پردازنده های ۶۴ بیتی می توانند در نسخه های دو هسته ای ، چهار هسته ای، شش هسته ای و هشت هسته ای برای رایانه های خانگی عرضه شوند. هسته های چندگانه امکان افزایش تعداد محاسبات در ثانیه را می دهد که می تواند قدرت پردازش را افزایش دهد و کمک کند کامپیوتر سریعتر اجرا شود. برنامه های نرم افزاری که نیاز به محاسبات زیادی برای عملکرد صحیح دارند می توانند در بیشتر پردازنده های ۶۴ بیتی چند هسته ای سریع تر و کارآمدتر عمل کنند.

همچنین بخوانید  حل ارور "Wi-Fi Doesn’t Have a Valid IP Configuration" در تمام دستگاه

تفاوت بزرگ دیگر بین پردازنده های ۳۲ بیتی و پردازنده های ۶۴ بیتی، حداکثر مقدار حافظه RAM  است که پشتیبانی می شود. رایانه های ۳۲ بیتی حداکثر ۴ گیگابایت حافظه (۲۳۲ بایت) را پشتیبانی می کنند، در حالی که پردازنده های ۶۴ بیتی می توانند حداکثر ۱۸ اگزابایت (۲ ۶۴ بایت) را پشتیبانی کند. با این حال، عملیات پردازنده های ۶۴ بیتی (از سال ۲۰۱۸) تا ۸TB رم قابل استفاده است.

مقدار زیاد RAM به ویژه برای نرم افزارهای مورد استفاده در طراحی گرافیک، مهندسی و ویرایش ویدئو مورد استفاده قرار می گیرد، زیرا این برنامه ها باید محاسبات زیادی انجام دهند تا تصاویر خود را ارائه دهند.

یکی از چیزهایی که باید توجه داشته باشید این است که برنامه های گرافیکی ۳D و بازی های۳۲بیتی  به هیچ وجه در کامپیوترهای ۶۴ بیتی عملکرد درستی ندارند مگر اینکه ان برنامه  ها ۶۴ بیتی باشند. یک پردازشگر ۳۲ بیتی برای هر برنامه ای که برای یک پردازنده ۳۲ بیتی نوشته شده است مناسب است. در مورد بازی های کامپیوتری، بهتر است کارت ویدیوئی را ارتقا بدهید به جای اینکه از سی پی یو ۶۴ بیتی استفاده کنید در این صورت کارایی بسیار بیشتری خواهید داشت.

در پایان، پردازنده های ۶۴ بیتی در رایانه های خانگی رایج تر می شوند. اکثر سازندگان با توجه به قیمت های ارزان، کامپیوترهای خود را با پردازنده های ۶۴ بیتی تولید می کنند و کاربران بیشتر از سیستم عامل های ۶۴ بیتی و برنامه ها استفاده می کنند. فروشندگان قطعات کامپیوتر در حال ارائه کمتر پردازنده های ۳۲ بیتی هستند و به زودی ممکن است هیچ چیزی ارائه ندهند.

عاطی

نویسنده وبسایت آموزشی خبری تک تیپ

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا