بهترین روش راه اندازی سایت
امروزه افرادی که کمی درباره فضای مجازی اطلاع دارند، تمایل به راهاندازی یک کسب و کار اینترنتی را دارند. برخی به سمت اینستاگرام رفته و کسب و کار کوچک خود را راه انداخته و برخی به دنبال حالتی رسمیتر و حرفهایتر هستند و به همین دلیل به سمت بستری ایمن و معتبر به نام سایت میروند. اما سوال اینجاست بهترین روش طراحی سایت چیست؟ طراحی سایت اختصاصی یا طراحی سایت با وردپرس؟ باهم این مسئله مهم را بررسی میکنیم.
طراحی سایت با وردپرس
مدتها افراد اعتقاد داشتند که یک سایت باید از پایه بصورت کدنویسی شده ساخته شود. برای این منظور باید هزینهای را به طراحان داده تا سایتی را مطابق با نیازهای مشتری بسازند. اما این روش معمولا نقصهای زیادی به همراه داشت:
- محدودیت در سطوح دسترسی به پنل مدیریت
- کدنویسی بهینه نشده
- ایمن نبودن سایت
- پرداخت هزینه مجزا برای نگهداری و اعمال تغییرات در سایت
- پرداخت هزینه بالا برای طراحی
اینها بخشی از مشکلاتی است که در طراحی سایت اختصاصی با آن مواجه میشویم. اما با روی کار آمدن سیستم مدیریت محتوایی مانند وردپرس کار همه افراد از جمله طراحان و افراد علاقهمند به طراحی ساده شد زیرا وردپرس یک سیستم کاملا منعطف با امکانات عالی برای افراد است که به راحتی هر نوع سایتی را با آن میتوان پیاده کرد.
تاریخچه ای از وردپرس
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای رایگان و منبع باز است که از سال ۲۰۰۳ با هدف توسعه وبلاگنویسی روی کار آمد. در ابتدا تنها میشد با کمک آن بلاگهای شخصی و خبری کوچکی را راه انداخت اما کم کم این سیستم مدیریت محتوا توسعه یافت و امکان ساخت سایتهایی حرفهای مانند سایتهای شرکتی، خبری، تکنولوژی و از همه جالبتر سایتهای فروشگاهی حرفهای را فراهم کرد. دارای بیشمار افزونه و قالب رایگان است که به کمک آنها میتوان ظاهری جذاب و حرفهای و امکانات خوبی را به سایت داد. برخی از ویژگیهای وردپرس را باهم بررسی میکنیم:
- سیستم کاملا بروزی است و تیم توسعه وردپرس مدام برای رفع مشکلات و باگها و همچنین ارائه خدمات بهتر آن را بروز میکنند.
- سیستم پشتیبانی قوی دارد و چنانچه مشکلی داشته باشید امکان برقراری ارتباط با آنها برایتان فراهم است.
- بخودی خود بهینه و ایمن است. یعنی از کدنویسی تمیز و استانداردی بهرهمند شده و باگهای امنیتی آن برطرف میشوند.
- سیستم منبع باز یا opensourc است. یعنی خوراک توسعه دهندگان بوده و امکان تغییرات زیادی دارد.
- دارای افزونه و قالبهای رایگان و استانداردی در مخزن وردپرس بوده که قابلیت بومی سازی برای فارسی زبانان را دارد.
- دارای صفحه سازهای حرفهای مانند المنتور بوده که به کمک آنها و بدون کلمهای کدنویسی میتوان صفحات جذابی را طراحی کرد.
- امکان افزایش امنیت و بکآپگیری از آن به کمک افزونهها وجود دارد.
- امکان بهینهسازی عالی در وردپرس وجود دارد.
پیش نیازهای طراحی وبسایت با وردپرس
ما برای اینکه بتوانیم سایتی را با وردپرس داشته باشیم یا باید از طراحان سایت کمک بگیریم که امروزه بسیاری از آنها وبسایتها را با کمک وردپرس به بهترین شکل ممکن میسازند یا اینکه خودمان علاقهمند به یادگیری و ساخت سایت باشیم. ما فرض را بر گزینه دوم میگیریم و پیش نیازها را با هم بررسی میکنیم:
- یادگیری وردپرس و کار با آن که در نت موجود بوده و میتوانید در کوتاهترین زمان ممکن آن را بیاموزید.
- شناخت کامل افزونهها و قالبهای رایگان و پریموم. محصولات رایگان که از مخزن و سایتهای معتبر ایرانی قابل دانلود بوده و محصولات پرمیوم نیز از مارکتهای ایرانی و خارجی قابل تهیه و خرید است.
- تهیه دامنه مناسب
- تهیه هاست لینوکسی یا به اصطلاح هاست وردپرس
- نصب وردپرس روی هاست
- انجام تنظیمات اولیه
- نصب قالب موردنظر و سفارشی سازی و تنظیم آن
- نصب افزونههای موردنظر برای افزودن امکانات مهم و ضروری
- افزودن محصول یا خدمات
- تولید محتوا برای بخش بلاگ
- و تمام فعالیتهایی که باید برای نگهداری و رشد سایت انجام دهید
این خلاصه تمام کارهایی است که شما برای طراحی سایت با وردپرس باید انجام دهید. واقعا زمانی از شما نمیگیرد و همینطور هزینه آن تنها به قسمت خرید دامنه و هاست و خرید قالب (در صورت تمایل) برمیگردد. حال آیا شما هم فکر نمیکنید ساخت سایت با وردپرس راحتتر و بهتر است؟
وردپرس برای ساخت چه نوع سایت هایی مناسب است؟
همانطور که گفتیم وردپرس برای ساخت هر نوع سایتی مناسب است و هیچ گونه محدودیتی ندارد. برای ساخت مجلههای خبری نظیر زومیت، برای ساخت وبسایتهای فروشگاهی نظیر دیجی کالا و امثالهم، برای ساخت وبسایتهایی شرکتی، وبلاگی و هر نوع سایتی که شما فکرش را میکنید، توانمند است. شما با کمک وردپرس امکان ایجاد فرومها و عضویت ویژه را نیز دارید.
امکانات وردپرس
وردپرس خود به تنهایی پلتفرم سایت شما را ایجاد کرده و نصب میکند. برای اینکه بتوانید آن را تکمیل کنید قطعا به موارد جانبی آن یعنی افزونه وردپرس و قالب وردپرس احتیاج دارید. بهتر است برای شناخت بیشتر کمی توضیح درباره این دو مورد بدهیم.
افزونه وردپرس
افزونهها در واقع ابزارهایی هستند که برای تکمیل کردن سایتهای وردپرسی از آنها میتوان بهره برد. در حال حاضر هر نوع امکانی را بخواهید بدون نیاز به کدنویسی و با کمک همین افزونهها میتوان به سایت وردپرسی خود اضافه کنید. افزونهها بصورت رایگان و غیر رایگان موجودند. بسیاری از افزونههای رایگان برای افزودن امکانات خوب و عالی به سایتمان کفایت میکنند مگر اینکه امکانی فراتر بخواهیم که با استفاده از مارکتهای موجود میتوان افزونه موردنظر که اختصاصی نوشته شده را تهیه کرد.
افزونههای وردپرس برخی تنها در سمت بکاند کار قابل مشاهده بوده و امکانی را اضافه میکنند اما برخی در سمت کاربر یا فرانتاند نیز تاثیرگذارند مانند فرمهای تماس. در انتخاب خود باید دقت کافی کنید و موارد زیر را حتما درنظر بگیرید:
- افزونهای را انتخاب کنید که قدمت خوبی داشته باشد
- افزونهای را انتخاب کنید که توسعه دهنده آن پشتیبانی خوبی ارائه دهد
- قبل از انتخاب افزونه، حتما نظرات باقی کاربران را بخوانید
- افزونهای را انتخاب کنید که بطور منظم بروز شده و بروزرسانی میدهد. حواستان به افزونههایی که ۲ سال است آپدیت نشدهاند باشد.
- افزونهای را انتخاب کنید که با قالب سایت و سایر افزونهها دچار اختلال و مشکل نشود.
- از افزونههای معتبر در مخزن وردپرس و مراجع کاملا ایمن استفاده کنید.
- به هیچ عنوان از افزونههای نال شده استفاده نکنید.
- پس از نصب افزونه، حتما آن را بطور منظم بروزرسانی کنید.
قالب وردپرس
زمانی که سایت وردپرسی نصب میشود، ظاهر جذابی ندارد و معمولا با یک قالب پیشفرض معمولی بالا میآید. برای اینکه جذابیت بیشتری به آن اضافه کنید حتما باید قالب مناسب با نوع فعالیت خود را برایش انتخاب کنید. انتخاب قالب های وردپرس از مخزن و یا مارکتهای وردپرسی گزینه مطلوبیست. فقط باید حواستان به موارد زیر باشد:
- از قالبهای استاندارد در مراجع استاندارد استفاده کنید.
- دور قالبهای نال شده را خط بکشید.
- از قالبی استفاده کنید که تمامی امکانات موردنظر شما را دارد.
- در کدهای قالب بی اطلاع دست نبرید.
- قالبی انتخاب کنید که بروز بوده و توسط توسعه دهنده پشتیبانی میشود.
- قالب را متناسب با نوع کسب و کارتان انتخاب کنید.
جمع بندی
وردپرس هر آنچه شما میخواهید را دارد. به نظر شما چرا باید بیخیال آن شده و برای سایتمان طراحی اختصاصی و سختی را انتخاب کنیم؟ با کمک وردپرس ساخت هر سایتی به آسانی و توسط خودتان امکانپذیر است و امکانات آن برای هر امری کافیست. با نصب وردپرس امکان ساخت یک سایت کاملا سفارشی را به خود میدهید.