رپورتاژ آگهی

برنامه نویسی موبایل و زبان های مورد نیاز آن

همانطور که خیلی از ما می دانیم، یکی از اصلی ترین مراحل شروع برنامه نویسی و تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای، یادگیری حرفه ای زبان های برنامه نویسی مربوط به حوزه مورد علاقه تان است.

این موضوع در مورد برنامه نویسی موبایل هم صدق می کند. شما باید زبان های برنامه  نویسی موبایل را در پلتفرم های مختلف در وهله ی اول به خوبی بشناسید و سپس به سراغ یادگیری عمیق آنها بروید.

اگر دوست دارید زبان های برنامه نویسی موبایل را که به تفکیک در ادامه برایتان شرح می دهیم، به خوبی یاد بگیرید، در یک بوت کمپ برنامه نویسی ثبت نام کنید.

برای اطلاعات بیشتر به مقاله برای برنامه نویسی موبایل به کدام زبان های برنامه نویسی نیاز است رجوع کنید.

برنامه نویسی موبایل

 

طی پنج سال گذشته صنعت توسعه اپلیکیشن موبایل رشد تصاعدی داشته است. این صنعت نه فقط برای افرادی که می خواهند از طریق آن کسب درآمد کنند بلکه برای کسانی که می خواهند ایده های خلاقانه ی خود را نیز پیاده سازی کنند بسیار جذاب است. 

اما در این بازار می توان گفت شغل برنامه نویسی اندروید کمی داغ تر از بقیه بوده است و افراد زیادی به این سمت روی آورده اند. بریم در ادامه ببینیم که برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس موبایل اندروید باید چه زبان های برنامه نویسی را یاد بگیرید.

۱. جاوا (Java)

از زمانی که اندروید به طور رسمی در سال ۲۰۰۸ راه اندازی شد، جاوا زبان پیش فرض برای برنامه نویسی اپلیکیشن های اندروید بوده است.

جاوا یک زبان شی گرا بسیار محبوب در بین برنامه نویسان و به خصوص برنامه نویسان اندروید است و با اینکه ایرادات نسبتا زیادی دارد هنوز هم یکی از پرکاربردترین و پر تقاضا ترین زبان های برنامه نویسی موبایل است. البته این تنها کاربرد زبان برنامه نویسی جاوا نیست و این زبان در زمینه های مختلفی مثل توسعه وب هم کاربرد دارد.

آموزش جاوا به نسبت ساده است و یکی از زبان های برنامه نویسی مناسب برای شروع برنامه نویسی است.

۲. کاتلین (Kotlin)

Kotlin یک زبان برنامه نویسی همه منظوره است که به طور کامل با جاوا سازگار است و از برنامه نویسی تابعی (functional programming) پشتیبانی می کند. 

Kotlin بیشتر برای توسعه اپلیکیشن های اندروید، اپلیکیشن های تحت وب، اپ های دسکتاپ و اپلیکیشن های سمت سرور (server-side) استفاده می شود. این زبان برنامه نویسی، برای هر کسی که می خواهد در این زمینه فعالیت کند زبانی ایده آل است.

همچنین بخوانید  همه چیز ارز دیجیتال کاردانو

Kotlin به گونه ای طراحی شده است تا نسخه ی یوزر فرندلی تر (user-friendly) زبان برنامه نویسی جاوا باشد و در حال حاضر بیشتر اپلیکیشن های اندروید و گوگل از Kotlin استفاده می کنند. کاتلین سینتکس (syntax) بسیار تمیز و کد نویسی آسانی دارد که باعث می شود با مقدار کد کمتری به نتیجه ی دلخواهتان برسید. همچنین با Kotlin می توان به تمام کتابخانه های جاوا دسترسی داشت. 

از آنجایی که اندروید پرفروش ترین سیستم عامل موبایل است، کاتلین می تواند زبان قدرتمندی برای یادگیری در سال ۲۰۲۲ باشد.

۳. پایتون

پایتون یک زبان برنامه نویسی شناخته شده و محبوب است که سادگی و سطح بالا بودن آن، برنامه نویسان زیادی را به سمت خود جذب کرده است.

احتمالا این زبان برنامه نویسی را کمتر در لیست زبان های برنامه نویسی موبایل اندروید شنیده اید و این سوال برایتان پیش آمده است که آیا می توان با گذراندن دوره آموزشی پایتون و یادگیری آن، برنامه نویس اندروید شد؟

درست است که پایتون برای ساخت اپلیکیشن های اندروید استفاده می شود، اما اگر آن را با سایر زبان های برنامه نویسی مقایسه کنیم بهترین انتخاب نیست! بهترین حالت این است که این زبان را در کنار دیگر زبان های مورد نیاز برای توسعه اپلیکیشن موبایل یاد بگیرید.

برنامه نویسی موبایل

 

  • برنامه نویسی IOS

معروف ترین و کاربردی ترین زبان های برنامه نویسی موبایل مخصوص سیستم عامل IOS در ۲ مورد زیر خلاصه می شود.

۱. سوئیفت (swift)

اگر به محصولات اپل و توسعه اپلیکیشن موبایل علاقه دارید، سوئیفت می تواند گزینه ی خوبی برای شروع باشد.

زبان برنامه نویسی سوئیفت در سال ۲۰۱۴ به عنوان یک زبان برنامه نویسی اپل معرفی شد و به سرعت به زبان مورد علاقه توسعه دهندگان اپلیکیشن های iOS تبدیل شد. شما هم اگر می خواهید تبدیل به یک برنامه نویس IOS شوید باید آموزش این زبان را در برنامه ی خود قرار دهید.

این زبان برنامه نویسی به قدری خوب است که استفاده از Objective-C، از زمان ورود آن کاهش پیدا کرده است.

در مقایسه با Objective-C و سایر زبان های برنامه نویسی موبایل، Swift ساده تر است.

۲. Objective-C

Objective-C یک زبان برنامه نویسی همه منظوره، شی گرا، به روز و قوی است. این زبان، اولین زبان برنامه نویسی اپل بود که از اپلیکیشن های موبایل روی این پلتفرم پشتیبانی می کرد.

این زبان برنامه نویسی، چندان باب میل برنامه نویسان نیست و ایرادات آن باعث شد که برنامه نویسان پس از تولد زبان سوئیفت، به آن روی بیاورند.

همچنین بخوانید  معرفی انواع مخزن آب و کاربرد آن ها

این موارد اصلی ترین زبان های برنامه نویسی موبایل بود که برای شروع کار در این زمینه باید آنها را به خوبی بیاموزید.

حمید نوری

وبمستر حرفه ای ، علاقه مند به سئو، تکنولوژی، نویسندگی، عاشق قهوه و موسس سایت هوم کافی و تک تیپ

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا