آموزشآموزش اندروید

چگونه شماره IMEI گوشی های اندرویدی را پیدا کنیم ؟

هر دستگاه دیجیتالی دارای شماره شناسایی بین المللی یا همان IMEI موبایل است و هنگام خرید یا فروش دیوایس باید به این شماره توجه کرد. در این بین ممکن است پرسشی مطرح شود که چگونه می توان شماره IMEI این نوع دستگاه ها را بدست آورد. در اینجا دو راه مطرح می شود که شما می توانید بوسیله آن پیش بروید:

IMEI چیست؟

IMEI نام مستعار International Mobile Equipment Identity یا همان شماره شناسایی بین المللی است. به عبارت دیگر این یک شناسه ای برای گوشی های هوشمند یا هر دستگاه دیجیتالی است که با آن در هر منطقه شناسایی می شوند. هر تلفن هوشمند امروز دارای یک کد IMEI بوده تا اطلاعات مربوط به آن مشخص شود. IMEI گوشی در روی هر دستگاه متفاوت بوده و یکسان نیست. زیرا هر کد اختصاص به تلفن هوشمند یا دستگاه دیجیتالی خاص دارد.


پیشنهادی :


عمدتا شماره IMEI بین ۱۴ تا ۱۶ رقم است و اکثرا ۱۴ رقمی هستند و یک رقم نهایی را دربرمی گیرند. تولیدکنندگان و حامل ها از کد IMEI به صورت یکسان استفاده کرده و متفاوت از یکدیگر نیستند. در حقیقت جهت ردیابی تلفن همراه یا دستگاه دیجیتالی این کد به کار گرفته می شود. برای مثال هنگامی که تلفن هوشمند شما تحت تعمیر قرار می گیرد، این یعنی شما باید همان تلفن هوشمند را دریافت کنید نه مدل دیگر را.

IMEI با استفاده از فرمت ۱۱-۲۲۲۲۲۲-۳۳۳۳۳۳-۴ شناسایی می شوند و در هر بخش به مورد خاصی اشاره می شود که از جمله باید به مدل و شماره ساخت گوشی هوشمند است.

حال پس از آشنایی با IMEI می خواهیم نحوه یافتن کد آن را در دستگاه های اندرویدی آموزش ببینیم.

پیدا کردن IMEI موبایل با شماره گیری *#۰۶#

از آنجایی که تولیدکنندگان متعددی هستند که به تولید دستگاه دیجیتال می پردازند، باید هر کد IMEI متفاوت از دیگر مدل باشد. همچنین می توانید با مراجعه به منو کد موردنظر را پیدا کنید. بنابراین ساده‌ترین راه برای یافتن این کد شماره گیری *#۰۶# در قسمت شماره گیر دستگاه است.

به محض وارد کردن کد باید # و شماره موردنظر را تایپ کنید و اطلاعات IMEI موبایل پدیدار می شود. بنابراین چنین راهی بسیار ساده‌تر از هر روش موجود دیگر است.

همچنین بخوانید  آموزش مرحله به مرحله تغییر زبان ویندوز 10 به صورت تصویری

شماره گیری *#06# برای کد IMEI

پیدا کردن IMEI گوشی از بخش تنظیمات دستگاه

اگر شما می خواهید از روش پیچیده‌تر و مطمئن بهره گیرید، می توانید با نوع دوم مراجعه ای به بخش تنظیمات دستگاه داشته باشید. البته این روش چندان دشوار نیست اما در مقایسه با نوع اول که باید کد موردنظر را در شماره گیر وارد کنید، به مراتب پیچیده محسوب می شود.

در بخش تنظیمات علاوه بر مشاهده کد IMEI اطلاعات دیگری چون نسخه اندروید و مدل دستگاه نیز آشکار می شود. بنابراین در نوع دوم شما به اطلاعات بیشتری دسترسی پیدا می کنید و برخلاف نوع اول تنها از یک کد خالص برخوردار نخواهید شد. برای مثال در گوشی هوشمندی چون پیکسل گوگل شما باید به Settings > About Phone رفته و اسکرول را به پایین بکشید.

مشاهده کد IMEI

با این حساب باید بتوانید اطلاعات موجود در صفحه را به خوبی مشاهده کنید و مسئله ای نخواهد داشت. در دستگاه های سامسونگ نیز  شما با سپری کردن مراحل Settings > About Phone قادر هستید این اطلاعات را مشاهده کنید. در گوشی هوشمند وان پلاس ما این مراحل را سپری کردیم تا توانستیم به داده موردنظر دست یابیم.

نکته نهایی : آیا شما کد IMEI موبایل را به صورت خصوصی نگهداری می کنید؟

کد IMEI یا همان International Mobile Equipment Identity یک داده اختصاصی گوشی هوشمند شماست. بنابراین نباید آن را پخش کرده و در دسترس همگان قرار دهید. زیرا این امر موجب می شود تا افراد بتوانند گوشی هوشمند شما را به سادگی پیدا کرده و نفوذی هم داشته باشند. بنابراین لازم است تا به صورت اختصاصی از این کد نگهداری کنید و در غیر این صورت موجب افشا داده موردنظر خواهید شد. اگر توجه کرده باشید، هنگام خرید اسمارتفون این کد به شما داده می شود تا از آن نگهداری نمایید، بنابراین باید این کد را اطلاعات مهم تلقی کنید.

سعی کنید کد IMEI موبایل خود را از دیگران مخفی کنید و همچون یک راز داشته باشید. تصور نکنید این کد هیچ اهمیتی نداشته و می توان آن را در اختیار همگان قرار داد. با چنین عملی شما گوشی هوشمند یا هر دستگاه دیجیتال را به مخاطب خود تقدیم کردید و این بدان معناست که کسب اطلاعات بخصوص برای هکرها آسان می شود.

در هر صورت آشنایی با کد IMEI گوشی لازم است و سعی کنید در حفظ آن کوشا باشید.

امین نوری

امیدوارم از مطالب سایت استفاده کنید و لذت ببرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا