آموزش دانلود و نصب اندروید ۱۰ “Q” همین حالا روی گوشی
اندروید ۱۰ یا اندروید Q جدیدترین سیستم عاملی است که از طرف شرکت گوگل برای گوشی هایی که از گوگل پشتیبانی می کنند عرضه و در حال تولید است. اولین و نسخه شروع اندروید ۱۰ برای گوشی های Pixel گوگل عرضه شده است ، که علاوه بر این می توانید شما هم روی گوشی های خود به غیر از مدل Pixel از اندروید ۱۰ استفاده کنید.
خیلی از کاربران هستند که از نسخه های قدیمی اندروید استفاده می کنند ، شاید اندروید ۹ و یا حتی قدیمی تر! استفاده از اندروید های توسعه یافته مانند اندروید موجود در سامسونگ شاید برای خود کاربران سامسونگ بهتر باشد ، چرا که از نظر هماهنگی با سیستم عامل بهتر عمل می کنند ، اما اپلیکیشن همچنان با هسته اندروید که از سمت گوگل ساخته شده است کار دارند.
طبق گزارش کمپانی گوگل ؛ جالب است بدانید که اندروید پای یا ۹ را تنها ۱۰.۴% از کاربران استفاده می کنند ، بطوریکه بازار کمی را نسبت اندروید های Lollipop, Marshmallow, Nougat و Oreo اختصاص داده است.
دانلود اندروید ۱۰
گوگل گفته است که قرار است تا اوار سال ۲۰۱۹ نسخه نهایی را برای بیشتر گوشی ها عرضه کند ، این موضوع به گونه ای است که گوگل در حال همکاری با چند شرکت است ، یعنی برای اینکه سامسونگی ها از اندروید ۱۰ استفاده کنند ، باید همکاری بین گوگل و سامسونگ قرار بگیرد. در این بین گوشی های Essential آپدیت نسخه بتا را همان روز های اول دریافت کردند.
اگر شما هر نسلی از گوشی های Pixel (پیکسل) گوگل یا Essential را دارید ، خواهید دید که در بخش بروزرسانی اندروید ، نسخه جدیدی از اندروید ۱۰ عرضه شده است.
خوشبختانه ، دیگر کاربرانی که از گوشی هایی غیر از گوگل و اسشنال استفاده می کنند هم می توانند از اندروید ۱۰ یعنی اندروید Q نیز به راحتی استفاده کنند. این فرآیند بطوری است که با داشتن یا نداشتن گوشی پیکسل می توانید با دانلود و نصب Android 10 beta از ویژگی های اندروید Q نیز استفاده کنید. همانطور که انتظار می رود این نسخه ، نسخه نهایی نبوده و بصورت بتا عرضه می شود که ممکن است برخی از ویژگی های اندروید کیو به درستی کار نکند!
در این مقاله به شما تمامی مواردی که برای دانلود اندروید ۱۰ نیاز دارید گفته می شود ، که شامل لیست گوشی هایی که پشتیبانی می کنند و مراحل دنلود و نصب می باشد.
گوشی های اندروید Q ، نحوه دانلود اندروید ۱۰
پیش از اینکه بخواهید از اندروید ۱۰ بتا استفاده کنید ، پیشنهاد می شود از اطلاعات و داده های خود پشتیبانی کنید. همانطور که از نسخه های بتا انتظار می رود ، همیشه شامل باگ و مشکل هستند. این یعنی ممکن است هنگام استفاده از اندروید ۱۰ در گوشی خود با مشکلات و باگ هایی روبرو شوید که این کاملا طبیعی است.
طبق توضیحات گوگل : آپدیت هایی که از این برنامه دریافت می کنید ، بخشی از نسخه های بتا و تستی هستند یعنی pre-release گفته می شوند. این نسخه ها شامل ارور ها و باگ هایی هستند که ممکن است روی عملکرد دستگاه تان تاثیر بگذارند.
“با توجه به نسخه جدید باعث شده است تا برخی برنامه ها تعامل درستی نداشته باشند ، ممکن است دسترسی برنامه ها به تصاویر ، رسانه ها و دیگر فایل های ذخیره شده در گوشی شامل مشکلاتی باشد.”
پیشنهادی : بررسی ویژگی های لپ تاپ پیکسل بوک گوگل ( PixelBook )
تمامی نسخه های عرضه شده اندروید ۱۰ برای گوشی های پیکسل زیر قابل دانلود و استفاده است :
- Google Pixel
- Google Pixel XL
- Google Pixel 2
- Google Pixel 2 XL
- Google Pixel 3
- Google Pixel 3 XL
گوشی های Pixel 3a و Pixel 3a XL هم اندکی پس از عرضه ، قابل استفاده از اندروید ۱۰ بودند. تمامی گوشی هایی که در بالا لیست شده است ، نسخه نهایی اندروید ۱۰ را دریافت می کنند. اما شما هم می توانید پیش از این نسخه بتا اندروید ۱۰ نیز استفاده کنید :
آسان ترین راهی که می توانید اندروید بتا ۱۰ را دریافت کنید مراجعه به صفحه Android Beta است و بعد از باید قوانین Android Beta Program Terms of Service را تایید کنید. درصورتی که گوشی تان از بتا پشتیبانی کند در قسمت Your eligible devices می توانید گوشی را انتخاب کرده و با موافقت کردن شرایط نسخه بتا اندروید ۱۰ را نصب کنید.
علاوه بر این ، می توانید نسخه ۱۰ اندروید بتا را از سایت سازنده های موبایل هم دریافت (اگر گوشی شما در لینک بالا قرار ندارد). با استفاده از لینک های زیر می توانید نسخه های توسعه داده شده از طرف کمپانی را برای گوشی خود دریافت کنید.
- گوشی Asus ZenFone 5Z | توضیحات و دانلود اینجا
- گوشی Essential Phone | توضیحات و دانلود اینجا
- گوشی Huawei Mate 20 Pro | توضیحات و دانلود اینجا
- گوشی LG G8 | توضیحات و دانلود اینجا
- گوشی Nokia 8.1 | توضیحات و دانلود اینجا
- گوشی OnePlus 6 | توضیحات و دانلود اینجا
- گوشی OnePlus 6T | توضیحات و دانلود اینجا
- گوشی OnePlus 7 Pro | توضیحات و دانلود در اینجا
- گوشی Oppo Reno | توضیحات و دانلود در اینجا
- گوشی realme 3 Pro | توضیحات و دانلود در اینجا
- گوشی Sony Xperia XZ3 | توضیحات و دانلود اینجا
- گوشی Tecno Spark 3 Pro | توضیحات و دانلود اینجا
- گوشی Vivo X27 | توضیحات و دانلود در اینجا
- گوشی Vivo Nex S | توضیحات و دانلود در اینجا
- گوشی Vivo Nex A | توضیحات و دانلود در اینجا
- گوشی Xiaomi Mi 9 | توضیحات و دانلود در اینجا
- گوشی Xiaomi Mi MIX 3 5G | توضیحات و دانلود در اینجا
دیگر گوشی های هواوی از طرف خود گوگل آپدیت را دریافت خواهند کرد ، اما با توجه به خبر های منتشر شده ممکن است هواوی سیستم عامل خودش را بر روی گوشی هایش اعمال کند. در حال حاضر کاربران Huawei Mate 20 Pro می توانند از اندروید ۱۰ استفاده کنند.
همانطور که انتظار می رود با توجه به گذشت زمان گوشی های بیشتری برای پشتیبانی از اندروید ۱۰ انتخاب خواهند شد.
این روند باعث می شود تا کمکی به کمپانی های Sony, Nokia, OnePlus, Xiaomi, Oppo, Vivo و Essential کند تا بتوانند سریع تر از قبل نسخه جدید اندروید ۱۰ را عرضه کنند.
چگونه اندروید ۱۰ را با استفاده از Android Emulator اجرا کنیم؟
شما همچنین می توانید اندروید Q بتا را توسط Android Emulator اجرا کنید. برای اینکار گوگل بصورت زیر آموزش داده است :
- در برنامه Android Studio (برای نسخه دسکتاپ) ، به قسمت Tools > SDK Manager بروید.
- در تب SDK Platforms ، روی Show Package Details کلیک کنید.
- در زیر Android 10 Beta ، فایل سیستمی مانند Google APIs Intel x86 Atom System Image را انتخاب کنید.
- در تب SDK Tools ، آخرین نسخه Android Emulator را انتخاب کرده و OK را بزنید.
- حالا به مسیر Tools > AVD Manager رفته و با پشت سر گذاشتن مراحل یک Android Virtual Device جدید بسازید.
- توجه داشته باشید نسخه ای را انتخاب کنید که شامل PlayStore نباشد.
- زمانی که به لیست دستگاه های مجازی اندروید برگشتید ، حالا روی دستگاه جدید خود ۲ بار کلیک کنید تا اجرا شود.
سوالات مربوط به اندروید ۱۰ (Android Q)
ممکن است برای استفاده از اندروید Q سوالاتی داشته باشید که در زیر به برخی از آن ها اشاره کرده ایم :
- چقدر زمان می برد تا بعد از ثبتنام نسخه اندروید Q ، برای گوشی مان قابل دانلود شود؟
با توجه به اینکه در نسخه بتا قرار دارید ، ممکن است هر ۲۴ ساعت یک آپدیت دریافت کنید. برای بررسی نسخه بتا به مسیر Settings > System > Advanced > System updates بروید.
- هر چند وقت یکبار آپدیت بتا دریافت می کنم؟
در هر پروژه بین ۳ تا ۶ آپدیت در نظر گرفته می شود. توجه داشته باشید که پچ های امنیتی در نسخه های بتا در نظر گرفته نمی شود.
- از کجا بفهمم که نسخه بتا نصب شده است؟
۲ راه برای اینکه بفهمیم از نسخه بتا استفاده می کنیم وجود دارد که بصورت زیر است :
۱- به مسیر Settings > About Phone > Build number بروید ، اگر build number با عبارت QPP شروع شود یعنی از نسخه بتا اندروید ۱۰ استفاده می کنید.
۲- گوشی خود را یکبار ری استارت کنید ، با بالا آمدن گوشی اطلاعاتی نشان داده می شود که مشخص می کند گوشی ما از نسخه بتا استفاده می کند.
- چگونه در نسخه بتا کمک بگیرم؟
همانطور که از نامش پیداست ، شما از نسخه بتا استفاده می کنید. متاسفانه منبع رسمی ای برای پشتیبانی وجود ندارد اما می توانید از فروم های Reddit استفاده کنید.
- آیا می توانم به نسخه عمومی اندروید برگردم؟
ابتدا اطمینان حاصل کنید که از یک نسخه بتا اندروید استفاده می کنید ، در صفحه ای که در بالا اشاره شد رفته و در قسمت Devices دستگاه خود را پیدا کرده و Opt out را بزنید. دستگاه مورد نظر طی ۲۴ ساعت یک آپدیت دریافت خواهد کرد که با نصب آن به نسخه عمومی و غیربتا تبدیل خواهد شد (توجه داشته باشید که با اینکار تمامی اطلاعات روی گوشی خذف می شود).