آموزش سخت افزارآموزش کامپیوتر و لپ تاپپست های ویژهکنسول و بازی

تاثیر حافظه رم در افزایش سرعت بازی کردن

حسزمانی که قصد دارید یک سیستم برای گیمینگ خریداری کنید یا ارتقا دهید ، باید قطعات سخت افزاری مختلفی را مورد بررسی قرار دهید. هر یک می توانند در بخش های خود تاثیر هایی داشته باشند که عملکرد سیستم را افزایش می دهند که با نادیده گرفتن هریک و انتخاب ناآگاهانه باعث می شود تا به ضررمان تمام شود.

در این مقاله قصد داریم تا بصورت تخصصی روی RAM سیستم تمرکز کنیم تا بدانیم هنگام استفاده از چه نوع استفاده کنیم. وجود RAM در گیمینگ چه تاثیری دارد؟ در این مقاله به این اشاره خواهیم کرد که چه مشخصاتی برای خرید RAM نیاز داشته و چه مشخصاتی نباید از آن نگران باشیم؟

رم یا RAM چیست؟

اگر احساس می کنید با رم آشنا نیستید می توانید در این بخش بصورت کلی با آن آشنا شوید. رم خلاصه شده random access memory می باشد. یک حافظه سریع بوده که اطلاعات مورد نیاز را سیستم نیاز دارد را برای مدتی نگهداری می کند. زمانی که برنامه ای را باز می کنید ، سیستم عامل برنامه و اطلاعاتش را در RAM ذخیره می کند تا زمانی که ویندوز را خاموش کنید و تمامی اطلاعات از رم حذف می شوند.

به همین منظور با نداشتن رم کافی در زمان باز کردن برنامه های بیش از حد باعث می شود تا سیستم سرعتش کاهش یابد. اگر احساس می کنید در حال حاضر سرعت عملکرد سیستم تان کاهش یافته می توانید مقاله “۱۴ راه آسان برای افزایش سرعت ویندوز ۱۰ و ۸ و ۷” را مطالعه کنید.

RAM چه عملکردی در کامپیوتر های گیمینگ و سرعت بازی دارد؟

تاثیر رم در سرعت بازی های کامپیوتری

بطور کلی رم یکی از بخش های مهم سیستم است که می توانید سریع تر از هر چیزی داده ای را که نیاز دارد از هارد و حافظه فراخوانی کند. تمامی اطلاعات بازی در هارد HDD یا SSD ذخیره می شود ، اما استفاده همیشگی از آن باعث می شود تا به ضرر سیستم شود. بنابراین کامپیوتر اطلاعات مورد نیاز را به RAM فرستاده تا برای لود و فراخوانی سریع تر مورد استفاده قرار گیرد.

همچنین بخوانید  icdl درجه 2 چیست و چه تفاوتی با درجه 1 دارد ؟

با داشتن رم ناکافی باعث می شود تا سیستم نتواند تمامی اطلاعاتی که نیاز دارد در RAM نگهداری و ذخیره کند. همین موضوع باعث ی شود تا سرعت عملکرد سیستم پایین آید. جالب است بدانید که کمبود RAM زیاد باعث می شود تا حتی نتوانید بازی تان را اجرا کنید.

اگر از ویدیو کارت های اختصاصی استفاده کنید شامل RAM مجزا هم خواهند بود که بصورت vRAM شناخته می شوند. البته کارایی این رم با رم اصلی سیستم متفاوت بوده و برای بهبود ویدیو رم در نظر گرفته شده است. بنابراین اگر قصد دارید بازی را در بالاترین حد ممکن برای مثال 4K اجرا کنید ، نیاز به vRAM زیادی دارید! با داشتن 32GB رم و تنها 2GB ویدیو رم می توانید نتیجه خوبی را برای اجرای بازی در سیستم خود داشته باشید.

آیا رم بیشتر برای بازی بهتر است؟

تاثیر رم در سرعت بازی های کامپیوتری

به دلیل اینکه رم بیشتر به لود بهتر بازی ها کمک می کنید ، به این فکر می کنید که حافظه رم بیشتر باعث می شود تا عملکرد بازی را نیز بهتر کنید. اما این همیشه اینگونه نیست. زمانی که بیش از حد از RAM استفاده کنید باعث می شود تا فضای خالی که استفاده ای از آن نمی شود بیکار مانده و پردازشی انجام ندهد.

برای مثال فکر کنید که یک بطری ۴ لیتری دارید اما تنها از ۲ لیتر آن استفاده می کنید ، ۲ لیتر دیگر هدر می رود. این موضوع دقیقا در RAM هم همینگونه است.حتی اگر 64GB رم به سیستم خود استفاداه کنید اما با اجرای بازی سبک تنها ۲ گیگ را اشغال خواهید کرد. بنابراین تا حدامکان از مقدار رمی استفاده کنید که همانقدر نیاز دارید.

چه مقدار رم برای اجرای بازی و سرعت بازی نیاز داریم؟

با توجه به این مقاله ، در حال حاضر ایده آل ترین انتخاب یک رم ۸ گیگابایتی است. طبق بررسی های انجام شده RAM بین ۸ تا ۱۶ گیگابایت می تواند به اجرای بازی ها با رزولوشنی مناسب پاسخگو باشد.

به دلیل اینکه روز به روز تکنولوژی در حال پیشرفت است ، بازی ها هم نیز در این امر فعالیت دارند. به همین استفاده از RAM پایین‌تر از ۸ پیشنهاد نمی شود ، چرا که پس از مدتی قادر به انجام بازی های جدیدی که عرضه می شوند نخواهید بود.

تاثیر رم در سرعت بازی های کامپیوتری

اگر قصد دارید طوری سیستم تان را آماده کنید که برای آینده هم جوابگو باشد و یا از کامپیوتر خود به عنوان فعالیت های رندر یا ویرایش ویدیو استفاده کنید ، پیشنهاد می شود که از یک RAM 16 گیگابایتی حتما استفاده کنید! شاید در حال حاضر شاید با خود بگویید که نیاز به یک رم ۱۶ گیگابایتی ندارید اما بعد ها خواهید دید که برای اجرای بازی های جدید نیاز به ارتقای رم خود دارید.

همچنین بخوانید  بهترین برنامه برای تجزیه و تحلیل سلامت باتری لپ تاپ

مشخصه های یک RAM چیست؟

اینکه چه مقدار از رم استفاده کنید تنها قسمتی از داستان است. باید بدانید که تمامی RAM ها همگی مانند هم نیستند و هر یک نوع و مشخصه خود را دارد. در این بخش قصد داریم به هر یک از این مشخصه ها بپردازیم.

نامگذاری های DDR

تقریبا تمامی RAM هایی که از آن ها استفاده می کنیم شامل DDR بوده و یک شماره سریال دارند. DDR تکنولوژی خلاصه شده Double Data Rate می باشد که به معنای کار کردن در هر چرخش ساعت به اندازه ۲ بار می باشد. به لطف نسخه های جدیدی از عرضه شده که در حال حاضر آخرین نسخه DDR5 می باشد. هرچه نسخه جدید تر باشد سرعت عملکرد و پردازش نیز بیشتر می شود.

از دیگر نکاتی که باید بدانید این است که هر RAM با داشتن نوع DDR خود نمی تواند بر روی هر مادربردی قرار بگیرد. یعنی وقتی رمی DDR4 باشد نمی تواند روی درگاهی قرار بگیرد که از DDR3 پشتیبانی می کند. بنابراین اگر قصد دارید یک رم تهیه کنید دقت داشته باشید که مادربورد توانایی پشتیبانی از رم خریداری شده را داشته باشد.

سرعت چرخش رم یا Clock Speed

به غیر از DDR مشخصه دیگری در رم ها وجود دارد که نشان دهنده سرعت آن ها می باشد. سرعت هر یک در megahertz (مگاهرتز) محاسبه می شود. این مشخصه نشان دهنده این است که هر ثانیه RAM چند چرخه دارد. برای مثال رم 2666MHz ، در هر ثانیه ۲.۶۶۶ میلیارد بار چرخه را انجام می دهد.

همانطور که انتظار می رود هرچه این رقم بیشتر باشد بدان معناست که عملکرد و پردازش در سیستم سریع تر و بهتر انجام خواهد شد. معمولا سرعت بیشتر و زیاد رم بسیار بهتر از حالت کم آن است.

نسل های DDR و چرخه در RAM ها یکسان بوده و با یکدیگر عرضه می شوند. این یعنی در رم های DDR2 از پردازش هایی با سرعت های زیاد خبری نیست.

اگر RAM های متفاوت با سرعت های مختلف را بایکدیگر ترکیب کنید ، همگی در کمترین فرکانس ممکن پردازش خواهند کرد. حتی ممکن است مادربرد این سرعت را محدود و مدیریت کند.

علاوه بر این ممکن است با ارقامی روبرو شوید که تایمینگ رم نامیده می شوند ، معولا این ارقام بصورت ۵-۹-۵-۲۳ می باشد. بطور کلی تایمینگ مدت زمانی است که درخواست ها را پاسخ می دهد. البته هنگام خرید نباید زیاد حساسیت به خرج دهید چرا که مشخصه DDR و مقدار رم بسیار مهم تر هستند.

همچنین بخوانید  غیرفعال کردن برنامه های Startup در ویندوز 10 برای افزایش سرعت سیستم

تعداد اسلات های رم

زمانی که یک RAM جدید خریداری می کنید ، باید بدانید که مادربرد از چه تعداد اسلات پشتیبانی می کند. معمولا بیشتر مادربرد ها از ماردبرد ۲ کاناله پشتیبانی می کنند. همین موضوع باعث می شود تا از عملکرد و پردازش بهتری بهره‌مند شوید و علاوه بر این قدرت بیشتری داشته باشید.

برای مثال قصد دارید از ۱۶ گیگابایت رم استفاده کنید ، برای اینکه از قدرت بیشتر و نتیجه بهتر بهره‌مند شوید باید از ۲ رم ۸ گیگابایتی بصورت ۲ کاناله در مادربرد خود استفاده کنید. یعنی تنها از یک رم ۱ گیگابایتی استفاده نکنید. بنابراین اگر مادربرد تان از اسلات های بیشتری شامل می شود توجه کنید که رم ها را به درستی تقسیم کنید. اگر مادربرد از ۴ اسلات بهره می برد ، بهتر است از ۴ رم ۴ گیگابایتی برای ۱۶ گیگابایت رم استفاده کنید.

خلاصه نقش رم در افزایش سرعت بازی

در بالا به نکاتی اشاره شد که خلاصه آن بصورت زیر است :

  • RAM یک حافظه کوتاه مدت است که اطلاعات مورد نیاز بازی درحال اجرا را ذخیره و نگهداری می کند.
  • امروزه یک رم ۸ گیگابایتی برای بازی کردن کافی می باشد. اما رم ۱۶ گیگابایتی انتخابی بهتر برای استفاده در آینده می باشد.
  • تا زمانی که DDR5 عرضه نشده است از مدل های DDR4 استفاده کنید.
  • هنگام خرید رم به تعداد اسلات هایی که مادربرد دارد دقت کنید تا بتوانید بصورت بهینه خرید کنید.

با تمامی این گفته ها ، اگر کارت گرافیک را ارتقا دهید و همراه با vRam باشد می توانید نتیجه بهتر همراه با رم ارتقا یافته داشته باشید. علاوه بر این اگر از هارد HDD استفاده می کنید ، پیشنهاد می شود برای افزایش سرعت بازی هارد سیستم را به SSD ارتقا دهید.

مهدی

از اینکه با ما همراه هستید ، صمیمانه متشکریم :)

نوشته های مشابه

‫۳ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا