رپورتاژ آگهی

ویروس کرونا چیست ؟ خطر دستگاه‌های حضور غیاب در شیوع کرونا

این روزها ویروس جدیدی تمامی جهان را در بر گرفته و سایه‌ی سیاهش را بر زندگی تمام مردم انداخته است. مردم از ترس از مبتلا شدن به این ویروس هولناک هفته هاست که در سراسر جهان خودشان را در منزل حبس کرده‌اند و زندگی عادی تمامی مردم به نوعی مختل شده است.


این ویروس چند هفته‌ایست که به ایران هم رسیده و جان بسیاری از هم‌وطنان ما را نیز گرفته است. نام این ویروس هولناک، کرونا ست. به دلیل همه‌گیر شدن این موضوع تصمیم گرفتیم تا مقاله‌ای بنویسیم و هر آنچه که لازم ست تا هر فرد درباره‌ی کرونا بداند را در این مقاله ذکر کنیم. خواندن ادامه‌ی مقاله را از دست ندهید !

ویروس کرونا چیست؟

این که ویروس کرونا چیست و برای اولین بار از کجا سر و کله‌اش در جهان پیدا شده که این چنین زندگی مردم را سیاه کرده است را باید از مردم ووهان چین بپرسید. ویروس کرونا عضوی از خانواده‌ی پر جمعیت ویروس‌ها است که از قضا انواع مختلفی هم دارد.

ویروس کرونا طیف بسیار وسیعی از بیماری‌های تنفسی مانند آنفولانزا، مرس و سارس را شامل می‌شود. تا قبل از این که ویروس کرونای جهش یافته در ۲۰۱۹ سر و کله‌اش پیدا شود؛ ۶ عضو دیگر از خانواده‌ی کرونا شناخته شده بودند و ویروس کرونای جدید که به cov 2019  معروف است، هفتمین عضو از اعضای این خانواده‌ی مرگبار است.

لغت کرونا به معنی تاج یا هاله است. دلیل این نام‌گذاری این است که این ویروس در زیر میکروسکوپ شمایلی شبیه به یک تاج سلطنتی دارد. همان‌طور که گفتیم این ویروس طیف وسیعی از بیماری‌های تنفسی را شامل می‌شود که ساده‌ترین نوع آن، سرماخوردگی معمولی و پیچیده‌ترین نوع آن همین cov 2019 است که به تازگی با آن درگیر شده‌ایم .

ویروس کرونا از کجا شروع شده است؟

این ویروس برای اولین بار در شهر ووهان چین سر و کله‌اش پیدا شده و جان بسیاری از مردم را در آنجا گرفته است. در حال حاضر تمامی مردم ووهن چین در قرنطینه قرار دارند و هیچ کس اجازه‌ی ورود و خروج به این شهر را ندارد.

همچنین بخوانید  دانلود آهنگ و تاثیر مثبت آن بر روحیه

منشا بیماری کرونا چیست؟

نتایج تحقیقات دانشمندان و پزشکان بسیاری نشان می‌دهد که بیماری کرونا منشا حیوانی دارد و از حیوانات به انسان منتقل شده است. تاکنون ۷ نوع ویروس کرونا شناخته شده است که از جمله مهلک‌ترین و مرگبارترین آن‌ها، ویروس مرس، سارس و cov 2019 می‌باشند.

ویروس مرس:

 در سال ۲۰۱۲ میلادی برای اولین بار در عربستان سعودی مشاهده شد. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که این ویروس از شتر و مصرف گوشت وشیر آلوده‌ی این حیوان، به انسان‌ها منتقل شده است. در آن سال‌ها حدود ۸۵۸ نفر جان خود را در اثر ابتلا به این ویروس از دست دادند.

ویروس سارس:

این ویروس برای اولین بار از جنوب چین شروع شد و ۷۷۴ نفر جان خود را در اثر این ویروس از دست دادند.
دلیل شیوع این ویروس مصرف گوشت گربه‌هایی به نام گربه‌ی زباد بودند که در جنوب چین مصرف گوشت آن‌ها متداول است. گفته شده که عفونت سارس از خفاش‌ها به این گربه‌ها سرایت کرده بود.

ویروس کرونای جدید:

سازمان جهانی بهداشت این ویروس را در اواخر ۲۰۱۹ در چین شناسایی کرد. گفته‌اند این ویروس در اثر تماس انسان با حیوانات و خوردن گوشت آلوده‌ی ان‌ها به انسان منتقل شده است.

کرونا به ایران میرسد

علائم بیماری کرونا

بیماری کرونا در ابتدا شبیه به یک سرما خوردگی ساده است و به مرور زمان علائم آن شدیدتر می‌شود. از مهم‌ترین علائم بیماری کرونا می‌توان به تب برای مدت طولانی، گلودرد، سردرد، سرفه‌های خشک، عطسه و آبریزش بینی و تنگی نفس اشاره کرد.

به دلیل شباهت بسیار زیاد علائم کرونا به آنفولانزا، در بسیاری از مواقع این بیماری با آنفولانزا اشتباه گرفته می‌شود. اما شما باید توجه داشته باشید که در صورت بروز سرفه‌های خشک و تب برای مدت طولانی لازم است که به پزشک مراجعه کنید و تحت درمان قرار بگیرید.

ویروس کرونای جدید ابتدا با تبی خفیف آغاز می‌شود. این تب گاهی آنقدر ضعیف است که تشخیص داده نمی‌شود.
در مرحله‌ی بعدی و  کمی پس از شروع تب، بیمار شروع به سرفه‌های خشک و بی‌دلیل می‌کند.
در مرحله‌ی بعد اگر بیمار با معالجه‌های خانگی درمان نشود؛ ۷ الی ۱۰ روز بعد از شروع سرفه‌های خشک، بیمار دچار تنگی نفس می‌شود و ویروس ریه‌های فرد را نیز درگیر خودش می‌کند.
اگر این علائم ادامه پیدا کند تب و تنگی نفس شدت پیدا می‌کند و بیمار را راهی بیمارستان خواهد کرد.

بیماری کرونا برای چه کسانی خطرناک است؟

کرونا درمان شد

این بیماری قشرهای ضعیف و افرادی که دارای سیستم دفاعی ضعیف‌تری نسبت به دیگران هستند را بیشتر تهدید می‌کند. کودکان، افرادی که دارای بیماری‌های قلبی و ریوی هستند، افراد مبتلا به سرطان و سایر افرادی که نقص سیستم ایمنی بدن را دارند مانند افراد سالخورده بیشتر در معرض خطر کرونا هستند.

همچنین بخوانید  ضریب تاثیر (Impact Factor) در مقالات ISI چیست؟

چگونه از ابتلا به ویروس کرونا جلوگیری کنیم؟

کرونا هفتمین نوع ویروس از خانواده‌ی کروناست و به قدری جدید و ناشناخته است که تاکنون درمانی برای آن شناخته نشده است. اما پیشگیری برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس بسیار ساده است و پیچیدگی خاصی ندارد.  به نکات زیر برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا توجه کنید:

شستن مداوم دست و صورت:

پوست بدن ما، اولین خط دفاعی ما برای جلوگیری از ابتلا به انواع ویروس‌هاست. برای جلوگیری و کاهش خطر ابتلا به این ویروس کافیست به صورت مداوم دست و صورت خود را بشوییم و از تماس دست آلوده با صورتمان جلوگیری کنیم.
 همچنین رفت و آمد نکردن به مکان‌های عمومی و امتناع از دست دادن و روبوسی با سایر افراد در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا بسیار موثر است.

دستگاه حضور غیاب قیمت

استفاده از وسایل ایمنی

همان طور که گفتیم سعی کنید چند هفته‌ای را کمتر از خانه بیرون بروید و رفت و آمد کمتری در مکان‌های عمومی داشته باشید. اما در صورت بروز شرایط اضطراری، از وسایل ایمنی مانند ماسک‌های یکبار مصرف و دستکش استفاده کنید. دقت داشته باشید که ماسک‌های یکبار مصرف قابلیت استفاده برای یک بار را دارند و اگر ماسک را از روی صورتتان برداشتید باید ان را دور بیندازید و ماسک جدیدی استفاده کنید.

رعایت بهداشت در تغذیه

در این دوران سعی کنید کمتر از گوشت و تخم مرغ استفاده کنید؛ اما اگر هم استفاده می‌کنید به طور کامل آن را بپزید و از مصرف گوشت و تخم مرغ به صورت نیم‌پز به شدت خودداری کنید.

کاهش ارتباط با حیوانات اهلی و وحشی

سعی کنید از تماس با حیوانات اهلی و وحشی و نوازش کردن آن‌ها جدا خودداری کنید. زندگیتان را به شوخی نگیرید و کمی رعایت کنید تا این بحران هم از سرمان عبور کند.

ویروس کرونا و خطر دستگاه‌های حضور غیاب

همان طور که گفتیم ویروس کرونا ویروسی است که به راحتی و با سرعت بسیار زیاد از شخص آلوده به دیگران منتقل می‌شود. همین سرعت انتقال بالای ویروس هم هست که مردم را به وحشت انداخته است.

در این شرایط در شرکت‌ها و اماکن دولتی هم که مکان‌های عمومی محسوب می‌شوند؛ خطر ابتلا به ویروس کرونا وجود دارد. یکی از راه‌های انتقال این آلودگی هم دستگاه‌های حضور غیاب اثرانگشت است که کارمندان بسیاری برای ثبت وضعیت حضور خود در بسیاری از شرکت‌ها از این دستگاه‌ها استفاده می‌کنند.

با این اوصاف اگر کارمندی مبتلا به این ویروس باشد و از دستگاه حضور غیاب اثر انگشتی استفاده کند؛ دیگران را هم مبتلا خواهد کرد. لذا مدیران ارشد شرکت‌ها باید برای حل این مشکل به دنبال راه حل جدیدی باشند.

همچنین بخوانید  مقایسه قفل برقی یوتاب با کاویان

جالب است بدانید دستگاه‌های حضور غیاب اثر انگشتی جهان گستر پارس قابلیت این را دارند که با تغییر دادن تنظیمات به دستگاه کارتی تبدیل شوند که در این شرایط بسیار کارآ و مفید است.

یعنی اگر شما هم از جمله کسانی باشید که از دستگاه‌ حضور غیاب جهان گستر پارس استفاده می‌کنید با مراجعه به سایت جهان گستر پارس و تماس گرفتن با واحد پشتیبانی، می‌توانید دستگاه اثر انگشتی خود را به دستگاه کارتی تبدیل کنید و این مشکل بزرگ را در شرکت خود حل کنید.

 کرونا در کودکان

با تبدیل شدن دستگاه حضور غیاب اثر انگشتی به دستگاه کارتی، هر یک از کارمندان کارت مخصوص به خودش را دارد که دست کس دیگری به جز خودش به آن نمی‌خورد. در نتیجه خطر انتقال آلودگی در آن به صفر می‌رسد. در ضمن شما می‌توانید پس از اتمام این بحران دستگاه خود را به حالت سابق برگردانید و از آن استفاده کنید.

کلام پایانی

در این مقاله ما سعی کردیم تا ویروس کرونا را به شما معرفی کنیم و هر آنچه را که لازم است درباره‌ی آن بدانید از علائم گرفته تا راه‌های پیشگیری در اختیار شما قرار دهیم.

در انتها هم یکی از خطراتی که در شرکت‌ها و سازمان‌ها برای انتقال ویروس وجود دارد را بررسی کردیم و سعی کردیم راه‌حلی به شیوه‌ی جهان گستر پارس به شما ارائه دهیم. امیدوارم که از خواندن مقاله لذت برده باشید. نظرات خود را با ما در کامنت به اشتراک بگذارید تا بتوانیم مقاله‌های مفیدتر و جذاب‌تری برایتان بنویسیم!

حمید نوری

وبمستر حرفه ای ، علاقه مند به سئو، تکنولوژی، نویسندگی، عاشق قهوه و موسس سایت هوم کافی و تک تیپ

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. مطلب شما توضیح کاملی در رابطه با راه های انتقالی کرونا ویروس داده بود که در این حین به مشکلات محیط های کاری نیز به خوبی اشاره شده بود . البته من یک مطلب هم در سایت نانوتایم خوندم که تکنولوژی های جدید برای سیستم های کنترل تردد که در جهان مورد استفاده قرا میگیره نوشته بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا