
معرفی بهترین نرمافزار های ساخت موشن گرافیک
امروزه نرمافزار های موشن گرافیک به طور گسترده در تبلیغات، شبکه های اجتماعی، آموزش و سرگرمی مورد استفاده قرار می گیرند. زیرا موشن گرافی به کاربران اجازه می دهد که ایده اصلی را به طور خلاصه و موثر ارزیابی کنند.
در این مقاله فهرستی از نرمافزار های مهم موشن گرافیک را برای یادگیری گردآوری کرده ایم. در ادامه با همراه باشید.
بهترین نرمافزار های موشن گرافیک
- Adobe After Effects: بهترین نرمافزار موشن گرافیک و انیمیشن
- Cinema 4D: نرمافزار مدل سازی، انیمیشن و موشن گرافیک
- Adobe Premiere Pro: ویرایش حرفه ای ویدیو و صدا
- Adobe Photoshop: ایجاد تصاویر و جلوه های گرافیکی
- Adobe Illustrator: نرمافزار گرافیک برداری
ایجاد یک انیمیشن متحرک شامل چندین فرایند تولید است، برای مثال از طراحی ساده یک نقش (طرح) گرفته تا ترکیب مدل های سه بعدی که می توان در یک صحنه تولید کرد. در برخی از موارد به دلیل محدود بودن ظرفیت های یک نرمافزار می بایست هر فرایند را در نرمافزار مورد نیاز خود انجام دهید. در ادامه با معرفی بهترین نرمافزار های موشن گرافیک با ما همراه باشید.
نرمافزار Adobe After Effects
مزایا
- ایجاد طرح های سه بعدی، VFX
- افکت های جذاب
- ماکت های UI/UX
- متحرک سازی متون
- سازگاری یکپارچه با نرمافزار پرمیر
معایب
- ندارد
افتر افکت که معمولا با نام AE شناخته می شود، یکی از مهم ترین نرمافزار ها در ایجاد موشن گرافیک در بین کاربران است. اگر چه در بسیاری از نرمافزار ها امکان متحرک سازی تصاویر وجود دارد، اما افتر افکت را می توان یکی از بهترین و متنوع ترین نرمافزار ها در حیطه موشن گرافیک معرفی نمود.
افتر افکت یک نرمافزار انیمیشن ۲.۵ بعدی محسوب می شود. این بدان معناست که شما می توانید تقریبا هر انیمیشنی را که می خواهید انجام دهید (تا زمانی که شامل مدل سازی سه بعدی نشود).کاربران می توانند با استفاده از عناصر تصویری فتوشاپ، ایلوستریتور و ترکیب آن با افکت های این برنامه، تصاویر متحرک زیبایی را ایجاد نمایند.
به طور کلی Adobe After Effect را می توان یک نرمافزار موشن گرافی مبتنی بر لایه معرفی کرد به صورت ترکیبی از، ویرایشگر ویدیو و ایجاد جلوه های بصری کار می کند.
نرمافزار Cinema 4D
مزایا
- طیف گسترده ای از امکانات و ابزار
- ایجاد تصاویر سه بعدی با کیفیت
- متحرک سازی تصاویر
- محیط کاربری ساده
معایب
- ندارد
همانطور که میدانید کار با افتر افکت ممکن است برای بسیاری از افراد مشکل ساز باشد، زیرا استفاده از این برنامه نیاز به مهارت و دانش بالایی دارد. از این رو کاربران، نرمافزار Cinema 4D را به دلیل راحتی، سهولت در استفاده، و انعطاف پذیری آن در ترکیب عناصر به سایر ابزار های سه بعدی مانند افتر افکت ترجیح می دهند.
وقتی صحبت از رندرینگ، موشن گرافیک و یا VFX (جلوه های ویژه) می شود، Cinema 4D را می توان یکی از بهترین نرمافزار ها در این حیطه معرفی نمود. اگرچه ممکن است نسخه اورجینال آن کمی گران به نظر برسد اما تقریبا هر آنچه که برای موشن گرافیک نیاز دارید را ارائه می کند.
Cinema 4D دارای ویژگی های منحصربه فرد و سازگار با چندین موتور رندرینگ است که به کاربران اجازه می دهد مدل های سه بعدی با کیفیت بالا را به سرعت بر روی رایانه شخصی نمایش دهند. این نرمافزار در دنیای گرافیک اکثرا برای مدل سازی، تکسچرینگ، رندرینگ، انیمیشن و کار با جلوه های بصری استفاده می شوند.
نرمافزار Adobe Premiere Pro
مزایا
- ویرایش صوتی و تصویری با کیفیت بالا
- پشتیبانی از فرمت های مختلف
- قالب های موشن گرافی حرفه ای
- سازگار با سایر نرمافزار های ادوبی
معایب
- ندارد
پرمیر یکی از بهترین برنامه های شرکت ادوبی برای ویرایش و ایجاد افکت های گوناگون در ویدیو می باشد. یکی از ویژگی های قابل توجه آن امکان ایجاد پیوند های پویا بین خود و نرمافزار افتر افکت است. این ویژگی به کاربران این امکان را می دهد که فایل های خود را بدون رندرینگ در نرمافزار افتر افکت ویرایش کنند.
Premiere Pro مکانی است که اکثر طراحان ویدیو های خود را ویرایش و کارهای تکمیلی مانند اضافه کردن موسیقی، صدا و یا جلوه های صوتی را اضافه می کنند.
نرمافزار Adobe Photoshop
مزایا
- انیمیشن های گیف
- ایجاد نقاشی، ویرایش تصاویر
- امکان ترکیب چند تصویر
معایب
- نرمافزار مبتنی بر Bit-map
فتوشاپ یکی از بهترین نرمافزار های ادوبی در بخش ویرایش تصاویر محسوب می شود. تجربه کار با فتوشاپ به کاربران امکان می دهد که کاراکتر های جدیدی را برای پروژه های موشن گرافیک ایجاد نمایند. برای کاربران موشن گرافیک داشتن دانش حداقلی از فتوشاپ کلیدی است. برای مثال برش تصاویر، تغییر اندازه عکس ها و ایجاد طرح های جدید با استفاده از افکت ها می تواند در ایجاد کاراکتر های جدید بسیار مفید باشد.
یکی دیگر از ویژگی های فتوشاپ ایجاد Storyboards (اولین نمونه تصویرسازی شده از پروژه) است. برخی از کاربران ترجیح می دهند که این کار را به صورت دستی انجام دهند. اما فتوشاپ این امکان را برای کاربران فراهم کرده است که بتوان به راحتی طرح اولیه خود را تصویر سازی نمایید.
نرمافزار Adobe Illustrator
مزایا
- قابلیت تبدیل به پیکسل
- محیط کاربری ساده
معایب
- ندارد
ایلوستریتور یکی دیگر از ابزار های شناخته شده در صنعت طراحی و انیمیشن است. این نرمافزار بر خلاف ادوب فتوشاپ یک نرمافزار برداری محسوب می شود، که دارای طیف وسیعی از ابزار های طراحی است. کاربران با استفاده از این نرمافزار می توانند برای ترسیم منابعی مانند شخصیت ها، اشیاء، محیط ها، لوگو ها و موارد دیگر استفاده کنند.
کاربران می توانند فایل های(AI.) Illustrator را بدون افت کیفیت وارد نرمافزار After Effects، و از آن به عنوان تصویر اصلی برای ایجاد موشن استفاده کنند. اگر تصمیم به تغییر ظاهر تصویر نیز دارید ، می توانید فایل را دوباره در ایلوستریتور ویرایش و سپس ذخیره نمایید، همانطور که مشاهده می کنید پس از ویرایش و ذخیره کردن فایل، تصویر شما در افتر افکت نیز بروز رسانی می شود.