انواع روش های کسب درآمد از سئو در سال ۲۰۲۳
موتورهای جستجو به یکی از مهمترین و پرکاربردترین ابزارهای قرن بیست و یکم تبدیل شدهاند و میلیونها، حتی میلیاردها نفر در سراسر جهان از آنها استفاده میکنند. آمارهای مختلفی در این زمینه وجود دارند که بیشتر آنها نشان میدهند که به طور متوسط روزانه بین ۸ تا ۹ میلیارد جستجو توسط گوگل انجام میشود. کسبوکارهای مختلف نیز به این ظرفیت گوگل آگاه هستند و به همین دلیل سعی دارند در صفحه اول نتایج جستجو قرار بگیرند. در ادامه قصد داریم به معرفی سئو بپردازیم و سپس فرصتهای شغلی سئو و کسب درآمد از آن را بررسی کنیم. پس اگر به سئو علاقه دارید تا پایان همراه ما باشید.
سئو چیست؟
هنگامی که شما عبارتی را در موتورهای جستجو وارد میکنید، لیستی از نتایج به شما نشان داده میشود که برای چندین صفحه ادامه دارد؛ اما معمولا شما بر چند نتیجه اول کلیک میکنید و به ندرت سراغ صفحات بعدی میروید؛ بنابراین احتمال دیدهشدن نتایج اول بسیار بیشتر از نتایجی است که در صفحات بعدی یا حتی در پایین صفحه اول نتایج جستجو نمایش داده میشود. سئو (SEO) کوتاه شده عبارت “بهینهسازی موتور جستجو” است. در واقع در سئو شما کاری میکنید که یک وبسایت یا یک صفحه از آن در نتایج اول یک موتور جستجو قرار بگیرد و رتبه بهتری کسب کند تا در نهایت تعداد بازدیدهای آن صفحه بالاتر برود.
اما بهینهسازی یک وبسایت چطور انجام میشود؟ موتورهای جستجو از الگوریتمهای مختلف پیچیدهای برای تعیین اعتبار یک وبسایت و مشخصکردن رتبه آن استفاده میکنند. یک کارشناس سئو باید سعی کند تا بر این الگوریتمها و نحوه عملکرد آنها تسلط پیدا کند و با دانشی که دارد، صفحات یک وبسایت را به گونهای طراحی کند که رتبه بالایی در صفحات گوگل به دست آورند.
چطور سئو را یاد بگیریم؟
با وجود اینکه کلاسهای حضوری مختلفی برای آموزش سئو و تولید محتوا برگزار میشود؛ اما خوشبختانه دورههای آنلاین هم برای آن وجود دارند. مزیت دورههای آنلاین این است که از هر جایی میتوان آنها را گذراند و محدود به زمان خاصی نیز نیستند؛ بنابراین اگر در حال حاضر محصل هستید یا شاغلاید، دورههای آنلاین به دلیل انعطافپذیری که دارند، برای شما مناسبتر خواهند بود. علاوهبرآن، بهطورکلی دورههای آنلاین سئو نسبت به دورههای حضوری قیمت مناسبتری دارند و شما میتوانید هر چند بار که میخواهید، آن دورهها را بگذرانید و تکرار کنید تا به طور کامل به مباحث مسلط شوید. فرصتهای شغلی سئو بسیار متنوع هستند که پس از یادگیری کامل سئو میتوانید سراغ آنها بروید. در ادامه بعضی از این فرصتهای شغلی را بررسی میکنیم.
درآمد سئو از فریلنسری
امروزه به لطف اینترنت، بسیاری از مشاغل را میتوان به صورت دورکاری انجام داد و سئو هم یکی از این مشاغل است. در حال حاضر فریلنسری تبدیل به یکی از روشهای رایج برای کارکردن تبدیل شده و اگر شما هم به کسب تجربههای مختلف علاقه دارید و میخواهید رئیس خود باشید، میتوانید به صورت فریلنسری از سئو کسب درآمد کنید.
فریلنسر کسی است که به سازمان یا شرکت خاصی تعهد ندارد و از سازمانها و افراد مختلف پروژه دریافت میکند و در بسیاری از مواقع پس از اتمام پروژه، همکاری فریلنسر با کارفرما به پایان میرسد. به دلیل ماهیتش، کسب درآمد از سئو به صورت فریلنسری کاملا ممکن است و شما میتوانید در وبسایتهای مختلف، پروژههای فریلنسری را پیدا کنید و با انجام آنها، در بسیاری از مواقع به صورت دورکاری، به کسب درآمد بپردازید.
کسب درآمد از کارمندی در سئو
تنها روش کسب درآمد از سئو به صورت پروژهای و فریلنسری نیست و شما میتوانید با استخدام شدن در سازمانها و شرکتهای مختلف به کسب درآمد از سئو بپردازید. کارشناس سئو موقعیت شغلی است که هر سازمان، اداره و کسبوکاری که یک وبسایت داشته باشد و برای ارائه خدماتش از اینترنت استفاده کند، به آن نیاز خواهد داشت. همانطور که انتظار میرود، بیشتر شرکتهایی که نیاز به کارشناس سئو دارند، خصوصی هستند؛ اما در بین آنها شرکتها و ادارات دولتی نیز پیدا میشود.
میزان درآمد یک کارمند که به عنوان کارشناس سئو مشغول به کار است، به میزان تجربه و مهارتهایش وابسته است. هر چه فرد دانش عمیقتری در زمینه بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو داشته باشد و بیشتر در این زمینه فعالیت کرده باشد، طبیعتا درآمد بالاتری نیز خواهد داشت. اگر در ابتدای کار هستید، پس از گذراندن دورههای آموزش سئو سایت، میتوانید به عنوان کارآموز در شرکتهای مختلف جذب شوید. مزیت دورههای کارآموزی این است که با مشکلات و چالشهای واقعی روبهرو خواهید شد و یاد میگیرید که چطور مهارتهای خود را شرایط واقعی بهکار بگیرید. اگر دورههای کارآموزی یک شرکت را با موفقیت پشت سر بگذارید، شانس بسیار بالایی برای استخدام در آنجا خواهید داشت.
کسب درآمد از مشاوره در سئو
روش سوم برای کسب درآمد از سئو، فعالیت به عنوان مشاور است. یک کارشناس سئو میتواند بدون درگیرشدن در جزئیات کار، به افراد و کسبوکارهای مختلف برای بهینهسازی وبسایت مشاوره دهد. این مشاوره میتواند شامل کمپینهای تبلیغاتی و کارهای لازم برای بهبود رتبه یک وبسایت باشد و اجرای این برنامهها و کارها بر عهده افراد دیگر گذاشته شود. درآمد حاصل از این کار بسیار بالاست؛ اما برای آن لازم است که فرد تجربه بالایی در این زمینه داشته باشد یا حداقل از تسلط کافی بر سئو برخوردار بوده و رزومه قوی با نمونه کارهای موفق داشته باشد.
یکی از مزیتهای مشاوره در زمینه سئو این است که میتوانید به صورت همزمان برای شرکتها و افراد مختلفی کار کنید و در کارتان تنوع وجود دارد. علاوهبرآن، به صورت همزمان از چندین جا حقوق دریافت خواهید کرد و از مزایای تمامی آنها بهره خواهید برد. البته گاهی اوقات مشاوره به نوعی زیرمجموعه فریلنسری محسوب میشود و شما برای یک پروژه با آن فرد یا کسبوکار همکاری خواهید کرد؛ اما بههرحال هیچ شکی وجود ندارد که این موقعیت شغلی از درآمد بالایی برخوردار است.
اتفاقا یکی از فیلد های جذاب مشاوره سئو ، ریکاوری رنکینگ (SEO Recovery Ranking) در سئو است ، به این معنا که شما توانایی بازیابی سایتی را داشته باشید که به هر دلیل افت رتبه داشته است.
درآمد سئو از کارآفرینی
درست است که کارشناس سئو خود یک شغل مستقل به شمار میرود؛ اما مهارت در سئو میتواند مکمل یک کسبوکار دیگر نیز باشد. همانطور که پیشتر گفتیم، سئو مهارت بهبود رتبه یک وبسایت در موتورهای جستجو است؛ بنابراین شما میتوانید کسبوکار خود را تاسیس کنید و سئو را برای بهبود وضعیت وبسایت آن و افزایش مشتریان خود بهکار بگیرید. اگر همین حالا هم کارآفرین هستید و کسبوکار خود را اداره میکنید، میتوانید با یادگیری سئو درآمد خود را بالاتر برده و وضعیت کسبوکار خود را بهبود ببخشید. دنیای امروز دنیای اینترنت است و موفقیت در آن اهمیت بسیار زیادی دارد و یادگیری سئو شما را قادر میکند موفقیت لازم در این زمینه را کسب کنید و رقبای خود را پشت سر بگذارید.
کسب درآمد دلاری از سئو
همه ما از وضعیت دلار و قیمت بالای آن آگاه هستیم. باتوجهبه نرخ دستمزد در خارج از ایران و نرخ بالای دلار، اگر بتوانید در شرکتهای خارجی کار کنید، درآمد بسیار بالایی در انتظار شما خواهد بود. همانطور که گفتیم به دلیل ماهیت اینترنتیاش، امکان انجام کارهای مرتبط با سئو به صورت دورکاری وجود دارد؛ بنابراین برای کارکردن در این زمینه در شرکتهای خارجی نیازی به حضور فیزیکی شما در آن شرکت و مهاجرت به آن کشور وجود نخواهد داشت و میتوانید از هر شهر و روستایی در ایران، فقط با دسترسی به اینترنت، در یک شرکت خارجی مشغول به کار شوید.
ازآنجاکه کارکنان خارجی نسبت به شهروندان همان کشور دستمزد کمتری دریافت میکنند و نیازی برای بیمهکردن و هزینههای اضافی برای آنان از طرف کارفرما وجود ندارد، بسیاری از شرکتهای اروپایی و آمریکایی تمایل دارند از کشورهای دیگر به صورت دورکاری نیرو جذب کنند که این کار باعث بهوجودآمدن فرصتهای شغلی خوبی برای ما ایرانیان شده است.
وبسایتهای بینالمللی فریلنسری زیادی هستند که کارفرماها از سراسر جهان، پروژههای خود را برای انجام در آن قرار میدهند و شما با انجام آن پروژهها به دلار حقوق دریافت خواهید کرد. حتی ۵۰۰ دلار که رقم بسیار پایینی برای یک کارشناس سئو در خارج از کشور محسوب میشود، باتوجهبه نرخ کنونی دلار حدود ۲۵ میلیون تومان میشود که دستمزد خوبی برای یک کارشناس سئو در ایران به شمار میرود. اگر در این زمینه به اندازه کافی تجربه کسب کنید و در کار خود تبحر داشته باشید، کسب درآمد چند دهمیلیونی و حتی رقمهای بالای صد میلیون تومان در ماه برای شما چندان دور از انتظار نخواهد بود.
سئو؛ راهی مطمئن برای کسب درآمد عالی
امروزه سئو یکی از بخشهای مهم دیجیتال مارکتینگ است و باتوجهبه رشد روزافزون اینترنت، تقاضا برای افراد کاربلد در سئو نیز هر روز بیشتر میشود. در این مقاله به طور مختصر به سئو پرداختیم و روشهای مختلف کسب درآمد از سئو را بررسی کردیم. میزان درآمد در حوزه سئو کاملا بستگی به مهارت و تجربه شما دارد؛ اما واضح است که اگر به این حوزه علاقه داشته باشید و برای آن وقت بگذارید، به راحتی میتوانید در آن درآمدهای بسیار بالایی کسب کنید. ولی باید این نکته را بخاطر داشته باشید که برای رسیدن به درآمد میلیونی از سئو باید صبر داشت و یک شبه این اتفاق حاصل نمی شود.