پروتکل امنیتی WPA3 چیست و چگونه در شبکه های وایفای استفاده می شود؟
زمانی که روتر خود را مانند مودم وایفای پیکربندی می کنید این روتر همراه با یک لایه می باشد که باعث می شود از لحاظ امنیتی ، خود را امن و مودم شما را ایمن کند. بطور کلی این نوع پروتکل امنیتی WPA3 به نوعی است که برای وصل شدن به آن باید رمز عبور وای فای را وارد کنید ، شاید بگویید که چنین چیزی خیلی آسان است اما وقتی به داخل و چگونگی این پروتکل می پردازیم خواهید دید که چقدر پیچیده است! دقیقا مانند وسایل زیر کاپوت یک ماشین! رمز عبوری که در نظر گرفته می شود بخشی از پروتکل به حساب می آید که روتر توسط آن شبکه ی شما را امن نگه می دارد و نمی گذارد افراد دیگر به آن متصل شوند. همانطور که گفته شد روتر ها تنها دستگاه هایی نستند که از پروتکل ها استفاده می کنند.
پروتکل امنیتی WPA3
دستگاه های شما چه موبایل و کامپیوتر ، تمامی این ها از یک پروتکل امنیتی استفاده می کنند که زمانی که به یک شبکه وصل شده اید بصورت امن بتوانید از اینترنت استفاده کنید و خطری شما را تهدید نکند. امروزه تمامی دستگاه ها مانند گوشی های هوشمند و یا مودم ها و روتر ها از پروتکل WPA2 استفاده می کنند که قرار است تا چند سال دیگر به یک پروتکل امن تر تغییر کرده و همگی از پروتکل جدید پیروی کنند.
استاندارد امنیتی جدید که توسط اتحادیه WiFi تهیه شده است برای صدور گواهینامه آماده است. پروتکل Dubbed WPA3 که یک نسخه ی پیشرفتهتر از پروتکل WPA2 است که برای رفع باگ ها و مشکلات WPA2 ساخته شده است و همچنین این پروتکل در نیاز های امنیتی IOT یا اینترنت اشیاء می تواند کاربردی و مورد استفاده قرار گیرد.
پروتکل امنیتی WPA3 در شبکه های وایفای و بی سیم
پروتکل امنیتی WPA3 در وایفای یک نسخه ی جانشین از WPA2 است. امروزه ، هنوز دستگاه هایی وجود ندارد که از این پروتکل یعنی پروتکل امنیتی WPA3 پشتیبانی کنند بلکه تنها در مرحله صدور آن قرار دارد. زمانی که این پروتکل بصورت نهایی و جهانی عرضه گردد باعث می شود شبکه های بی سیم مانند وایفای و وایفای عمومی را حتی بسیار امن تر از قبل کند. هک کردن شبکه شما را بسیار سختتر می کند و داده های شما را بهتر رمزگذاری می کند.
حفاظت و امنیت در برابر حمله های بروت فورس Brute Force
پروتکل امنیتی WPA3 حفاظت در برابر حملات بروت فورس را به م ارائه می دهد. در حال حاضر ، پروتکل WPA2 به هکر ها این اجازه را می دهد که با تلاش های زیاد و تست کردن رمز های عبور مختلف بتوانند به شبکه شما دسترسی پیدا کنند. در بسیاری از موارد ، آن ها دارای لیست های بسیار زیاد هستند که با تلاش فراوان لیست های پسورد را تست کرده و در آخر به یک نتیجه ی مطلوب می رسند که می توانند به شبکه شما یعنی مودم یا روتر دسترسی پیدا کنند ، در این کاربرانی که از رمز های عبور ضعیف مانند QWERTY ، یک تا هشت استفاده کرده باشند سریعتر از بقیه مورد حمله قرار می گیرند. اما با پروتکل امنیتی WPA3 ، این روش دیگر عملی نخواهد بود چرا که از این پس پسورد ها یا رمز های عبور بصورت کاملا بهینه شده رمزنگاری شده اند. هر تلاشی که با رمز عبور صورت می گیرد ، دستگاه را مجبور به برقراری ارتباط با شبکه می کند. این دستگاه ها در مقایسه با روش انجام شده در WPA2 متفاوت است و بروت فورس در آن ها تاثیر بسیار کمی دارد.
قابلیت اتصال آسان به وایفای یا WiFi Easy Connect
یکی از موارد اصلی پروتکل جدیدی که روی آن کار می کنند امنیت در دستگاه هایی است که در IOT قرار دارند. پروتکل WPA2 تا بحال با دستگاه هایی که کنترل پنل مناسب برای اتصال به شبکه نداشتند در ارتباط نبوده است. در آن زمان، عده کمی از افراد ممکن است یخچال یا ترموستات خود را برای متصل شدن به اینترنت و شبکه بررسی کنند ، اما این چیزی است که امروزه چیده شده است. برای اینکه راه ساده تری برای متصل شدن به این دستگاه ها ایجاد شود ، پروتکل امنیتی WPA3 دارای قابلیت WiFi easy connect است که شما می توانید دستگاهی که از قبل به شبکه متصل است مانند گوشی تلفن شما ، باید یک QR Code روی روتر را اسکن کرده و بعد از آن با اسکن کردن QR Code دستگاه مورد نظر می تواند به آن متصل شود. تلفن شما به عنوان واسطه ای برای اتصال دستگاه به شبکه شما عمل خواهد کرد. قابلیت اتصال آسان یا Easy Connect انتخابی و اختیاری است اما به خودی خود ویژگی دارای امنیت بالایی است که پیشنهاد می شود از آن استفاده شود ، با این حال کاربرانی که قصد چنین ویژگی را دارند باید ابتدا دستگاهی را پیدا کنند که بتواند از ویژگی اتصال سریع در پروتکل امنیتی WPA3 پشتیبانی کند.
داده های رمزگذاری شده بر روی Wi-Fi های عمومی
همانطور که مشخص است می توان به این پی برد که Wi-Fi های عمومی می تواند خطرناک و امنیت کمتری داشته باشند. حتی در شبکه های وایفای خصوصی کارشناسان توصیه می کنند برای اینکه اطلاعات شما در امان باشد از نرمافزار های تغییر آیپی یا VPN استفاده کنید. حالا شما با WPA3 دیگر نباید نگرانی نا امن بودن شبکه بی سیم باشید. اگر روتر مورد نظر و گوشی شما از این پروتکل پشتیبانی کنند داده های شما و ارتباطی که بین شما ایجاد شده است کاملا امن است.
تاثیر پروتکل امنیتی WPA3 بر روی دستگاه ها
روتر ها و کارت های شبکه هر دو در گوشی های هوشمند و کامپیوتر ها استفاده شده اند ، که نیاز دارند همه ی این ها به نسخه ی جدید پروتکل بروزرسانی شوند. در برخی موارد ، برخی از دستگاه ها یا روتر ها ممکن است با یک بروزرسانی فریمور خود بتوانند به نسخه جدید یعنی پروتکل امنیتی WPA3 ارتقا یابند. اما در بیشتر موارد شما به دنبال یک دستگاه جدید همراه با یک سختافزار جدید هستید. این یعنی خرید یک گوشی جدید یا کامپیوتر جدید و یا یک روتر جدید. ممکن است کمی گران تمام شود اما در چند سال آینده باعث می شود که تمامی افراد با داشتن دستگاه جدید از این پروتکل استفاده کنند. دستگاه های قدیمی که با پروتکل WPA2 هستند هم می توانند به روتر هایی که دارای پروتکل امنیتی WPA3 هستند متصل شوند این یعنی نگران این نباشید که یکروز اگر از خواب بیدار شدید نتوانید به بستر شبکه یا اینترنت متصل شوید!
در حال حاضر هنوز هیچ دستگاهی وجود ندارد که با پروتکل WPA3 همخوانی و مطابقت داشته باشد. بلکه تنها اعلامیه این نوع پروتکل به دست کارخانه دار ها و سازنده ها رسیده است که می توانند دستگاه های خود را با این پروتکل همخوانی دهند. در آخر ، تنها با گذر زمان و خبرهایی که اعلام می شود می توان فهمید که چه دستگاه هایی از پروتکل امنیتی WPA3 پشتیبانی می کنند و چه دستگاه هایی باید بروزرسانی شوند.