آموزش موبایل و تبلتپست های ویژه

مقایسه پسورد ، پین و حسگر اثر انگشت : بهترین راه برای قفل کردن گوشی اندرویدی

از آنجایی که اطلاعات زیادی چه عمومی و یا خصوصی در گوشی های خود نگه می داریم ، امنیت حرف اول را می زند. گوشی های اندروید بصورت پیش فرض رمزگذاری شده اند و راه های مختلفی برای قفل کردن گوشی فراهم کرده است. برخی از آن ها امن تر هستند درحالیکه دیگران از روش های ساده‌تر استفاده می کنند. بنظر شما بهترین راه برای قفل کردن گوشی اندروید خود چیست؟ با تک تیپ همراه باشید.

فقل کردن گوشی اندرویدی با استفاده از پسورد

قفل کردن گوشی با پسورد Password

  • نقاط قوت : استفاده از یک پسورد قوری (ترکیبی) ، کاملا ایمن است.
  • نقاط ضعف : اگر بخواهید هر روز تایپ کنید کمی سخت می شود!
  • زمان استفاده : زمانی که می خواهید بیشترین امنیت را برای گوشی خود داشته باشید.

در نگاه کلی ، روش پسورد برای قفل کردن گوشی هنوز هم یکی از امن ترین روش هاست ، یک پسورد قوی ، اگر به درستی ساخته شده باشد قابل کرک کردن یا شکستن آن وجود ندارد و که همین یک روش به خودی خود گوشی شما را از هر گونه جاسوسی دور نگه داشته و امن می ماند.

یکی از مشکلاتی که در این روش وجود دارد این است که شما باید در هر دفعه باز کردن گوشی خود باید پسورد را تایپ کنید. این چیزی است که ما در روز صدها بار اینکار را انجام و تکرار می کنیم که در نگاه کلی کمی سخت و آزار دهنده است. اما در عوض استفاده از یک پسورد به عنوان یک رمز عبور پشتیبان/Backup بهتر از این است برای رمز عبور اصلی و فقل کردن گوشی استفاده کنیم.

استفاده از پین برای قفل کردن گوشی اندرویدی

قفل کردن گوشی با پین PIN

  • نقاط قوت : راهی آسان و سریعتر برای باز کردن قفل گوشی.
  • نقاط ضعف : یک پین سخت و پیچیده برای حفظ کردن کمی سخت است.
  • زمان استفاده : استفاده به عنوان یک بک آپ برای رمز عبور.

یکی از جایگزین های ساده و آسانی که می توان نام برد استفاده از پین است. در حال حاضر اندروید به شما اجازه می دهد از ۱۶ رقم برای پین گوشی استفاده کنید. همانطور که یک رمز عبور ۱۶ رقمی امن است ، حفظ کردن و به یاد داشتن آن هم کمی دشوار می شود.

بیشتر افراد ترجیح می دهند از یک پین ۴ رقمی استفاده کنند ، که با این ۴ رفتم یک ترکیب عددی ۱۰ هزارتایی بدست می آید. پس حدس زدن این ارقام سخت است مگر اینه از یک رقم مشخص مانند ۱۲۳۴ یا ۵۵۵۵ استفاده کنید.

قفل الگو یا Pattern

قفل کردن گوشی با Pattern

  • نقاط قوت : ساده و آسان برای استفاده کردن.
  • نقاط ضعف : بیشتر مردم از الگو های ساده استفاده می کنند که قابل پیش بینی است.
  • زمان استفاده : اگر گوشی شما حسگر اثر انگشت ندارد و استفاده  از پین خوشتان نمی آید.

قفل الگویی یا Pattern از شما می خواهد که در یک مربع که ۹ نقطه دارد یک شکل را بصورت نقطه ای رسم کنید. شما باید ۴ نقطه یا تمامی نقاط را بصورت عمودی ، افقی و مورب متصل کنید. استفاده از این روش کاملا ساده است چرا که کشیدن حرکات یک امر طبیعی است ، و هنگامی که شما الگوی وارد شده را حفظ کنید از آن به بعد می توانید خیلی راحت تر و سریعتر آن را کشیده و قفل گوشی خود را باز کنید.

همچنین بخوانید  WEP ، WPA یا WPA2 ؛ کدام استاندارد امنیت برای وای فای مناسب است؟

جالب است بدانید که تنها با متصل کردن ۴ نقطه می توانید ۱,۶۲۴ ترکیب بسازید. اگر از ۹ نقطه استفاده کنید چهارصد هزار مدل مختلف وجود دارد!

تحقیقات نشان داده بیشتر افراد هنگام استفاده از قفل الگو ، از دو حالت بهم ریخته و قابل پیش بینی استفاده می کنند. از چهار یا پنج نقطه استفاده می کنند ، شروع اولین نقطه در یکی از گوشه هاصورت می گیرد و در نهایت اشکال مشترک و مشابه می سازند. بدتر از همه این است افراد می توانند با نگاه کردن به دست یا شانه ی شما هنگام وارد کردن قفل الگو آن را ببینند و متوجه شکل آن شوند. پس با تمام این دلایل انتخاب قفل الگو یا Pattern یک انتخاب درست و قوی نیست.

قفل کردن گوشی با حسگر اثر انگشت

قفل کردن گوشی با حسگر اثر انگشت

  • نقاط قوت : سریع و ایمن
  • نقاط ضعف : همیشه جایگاه حسگر اثر انگشت درست نیست.
  • زمان استفاده : یک پیشفرض برای تمامی کاربران که زمان خاصی ندارد.

سنسور های اثر انگشت امروزه بسیار رواج پیدا کرده اند و حتی در گوشی های سطح پایین هم قابل مشاهده است. این روش که یک روش ترجیح داده شد در بسیار کاربران تبدیل شده است.

کاملا مشخص است که استفاده از حسگر اثر انگشت سریع ، امن و آسان است. حسگر اثر انگشت به راحتی قفل گوشی شما را باز کرده و می توانید سریعتر به برنامه ای که می خواهید وارد شوید.

در بعضی گوشی ها ، مانند گوشی های پیکسل (گوگل) ، به غیر از داشتن حسگر اثر انگشت و باز کردن قفل گوشی می تواند حرکات اثر انگشت یا بهتر بگوییم حرکت انگشتمان را روی حسگر مطلع شود. به عنوان مثال یکی از این کاربرد ها باز کردن بخش اعلان ها (Notifications Center) با کشیدن انگشت به سمت پایین است. این ویژگی برای گوشی هایی که صفحه نمایش بزرگی دارند کاملا کاربری به نظر می آید.

متاسفانه ، همه ی حسگر های اثر انگشت از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری مانند هم نیستند. بعضی از آن ها آهسته‌تر هستند و جایگاه های مختلفی دارند ، همچنین شما نمی توانید با استفاده از دستکش از آن ها استفاده کنید چرا که باید از رمز عبور بک آپ یا پشتیبان برای باز کردن قفل گوشی استفاده کنید.

تکنولوژی تشخص چهره یا Facial Recognition

قفل کردن گوشی با Facial Recognition

  • نقاط قوت : تنها با یک نگاه ، گوشی خود را سریع باز کنید!
  • نقاط ضعف : در حالت کلی بسیار امن نیست و ممکن است به راحتی سوءاستفاده شود.
  • زمان استفاده : تنها زمانی که شما نیازی به استفاده از نرم‌افزار های بانکی و پرداختی نداشته باشید.

اندروید برای اولین بار در سال ۲۰۱۱ قابلیت باز کردن قفل گوشی با تشخیص چهره را ارائه کرد ، اما امنیت ضعیف و پایینی داشت که تنها با یک عکس می توانستید قفل گوشی را باز کنید. هنوز هم شرکت هایی هستند که از این روش برای باز کردن قفل گوشی استفاده می کنند.

همچنین بخوانید  آموزش غیرفعال کردن Face ID در گوشی iPhone X در مواقع ضروری

در حال حاضر ۲ مدل تکنولوژی تشخیص چهره وجود دارد :

  • فیس آیدی اپل : با استفاده از اشعه ی مادون قرمز صورت شما بصورت ۳ بعدی اسکن می شود. شاید کمی عجیب باشد و چگونگی آن را درک نکنید ، اما اپل ادعا کرده است که سنسور تشخیص چهره ۲۰ برابر قوی تر از حسگر اثر انگشت است. این دقیقا همان چیزی است که آینده ی تکنولوژی تشخیص چهره را در بر می گیرد.
  • اندروید : گوشی هایی مانند سامسونگ گلکسی اس ۹ و وان پلاس ۵تی ، یک عکس ۲ بعدی ذخیره توسط دوربین جلوی گوشی است. شاید سریعتر باشد ، اما سریعتر هم فریب می خورد و قابل شکستن قفل گوشی است. اگر شما عینک داشته باشید و یا در یک تابش نور آفتاب اشتباه ایستاده باشید نیم توانید قفل گوشی را باز کنید.

در نگاه یک قانون کلی ، اگر یک تولید کننده گوشی به شما اجازه دهد توسط تکنولوژی تشخیص چهره برنامه های مربوط به پرداخت یا بانک را باز کنید ، شما می توانید نام آن را امنیت بگذارید. اگر آن ها نباشند ، نمی توانید. سامسونگ و وان پلاس از سری گوشی های هستند که چنین کاری نمی کنند.

اسکنر عنبیه چشم یا Iris Scanner

قفل کردن گوشی با اسکنر عنبیه Iris Scanner

  • نقاط قوت : یکی از بهترین و امن ترین روش ها برای قفل کردن گوشی.
  • نقاط ضعف : در صورت داشتن عینک یا نور زیاد امکان‌پذیر نیست.
  • زمان استفاده : اگر آن را به حسگر اثر انگشت گوشی ترجیح می دهید زمان مناسبی است.

اسکنر عنبیه یکی از بهترین روش های امن برای باز کردن و قفل کردن گوشی مو باشد که حتی از حسگر اثر انگشت امن تر است. در حال حاضر گوشی هایی مانند سامسونگ این تکنولوژی را دارند اما بصورت پیشفرض بر روی اندروید خام چنین چیزی وجود ندارد. اسکنر عنبیه هر ۲ چشم شما را اسکن می کند ، این حسگر سریع و دقیق است و به اندازه کافی برای استفاده در برنامه های پرداختی امن است.

یکی از ضعف های کوچکی که می شود در این روش نام برد این است که شما برای باز کردن قفل گوشی ابتدا باید صفحه ی گوشی را با لمس کردن صحفه و یا فشار دادن دکمه ی پاور روشن کنید که بعد از آن گوشی چشم شما را اسکن می کند تا بتواند قفل گوشی را باز کند.

همچنین اسکنر عنبیه در نور شدید عملکرد ضعیفی دارد و یا اگر از عینک آفتابی استفاده کنید عملکرد خوبی نخواهد داشت.

اسکن هوشمند یا Intelligent Scan

قفل کردن گوشی با اسکن هوشمند

  • نقاط قوت : یک ترکیب عالی از تشخیص چهره و عنبیه چشم.
  • نقاط ضعف : به اندازه کافی برای استفاده در برنامه های بانکی و پرداختی امن نیستند.
  • زمان استفاده : اگر می خواهید تنها از تشخیص چهره استفاده کنید مناسب است.

اسکن هوشمند یا Intelligent Scan یک سیستم امنیتی جدید است که توسط سامسونگ ساخته شده است که در گوشی جدید یعنی سامسونگ گلکسی اس ۹ استفاده می شود. این سیستم امنیتی برای این ساخته شده است که حالت تشخیص چهره و اسکن عنبیه را با یکدیگر داشته باشد.

در مرحله ی اول هنگام اسکن چهره اگر برای باز کردن قفل گوشی با شکست مواجه شود (نور کم باشد و …) بعد از آن سراغ عنبیه چشم شما خواهد رفت که توسط عنبیه چشم قفل گوشی را باز کند. اگر دوباره با شکست مواجه شود اینبار هر دو بصورت ترکیبی استفاده می کند یعنی همزمان هم صورت و هم عنبیه چشم شما را اسکن می کند. خوب به نظر می آید!

همچنین بخوانید  بررسی بازی کالاف دیوتی موبایل + دانلود کالاف موبایل

متاسفانه به دلیل اینکه هنوز تکنولوژی تشخیص چهره ضعیف است ، شما نمی توانید از قابلیت اسکن هوشمند در پرداخت ها یا Samsung Pay استفاده کنید.

قفل هوشمند یا Smart Lock برای قفل کردن گوشی

علاوه بر روش های امنیتی بالا که برای قفل کردن گوشی گفته شد ، اندروید در قسمت Smart Lock برای شما ۵ روش باز کردن قفل گوشی فراهم کرده است که یکی یکی به آن ها می پردازیم.

قفل کردن گوشی با Smart Lock

On-Body Detection

کارایی کلی این ویژگی این است که هنگام راه رفتن گوشی شما قفل نشود و باز بماند ، برای آشنایی بیشتر با این ویژگی این مقاله را مشاهده کنید.

Trusted Places

Trusted Places یا مکان های اعتماد سازی شده به شما این اجازه می دهد که وقتی در یک موقعیت مکانی ای قرار بگیرید که توسط شما اعتماد سازی شده باشد ، گوشی شما دیگر قفل نخواهد شد و بدون قفل باز خواهد شد. که معمولا مکان هایی مانند خانه ، مدرسه ، دانشگاه و یا دفتر کار می تواند باشد. توجه داشته باشید با فعال بودن این ویژگی گوشی شما توسط هر شخصی قابل دسترسی و نفوظ است چرا که قفلی ندارد و به راحتی باز خواهد شد.

Trusted Devices

Trusted Devices یا دستگاه های اعتماد سازی شده ، به شما این امکان را می دهد هنگامی که یک دستگاه مانند دستگاه بلوتوثی اعتماد سازی شده باشد ، زمانی که در محدوده ی آن دستگاه بلوتوثی باشید گوشی شما باز خواهد ماند و قفل نخواهد داشت (حدود ۳۰ پا). این ویژگی می تواند با دستبند های هوشمند بسیار کاربردی باشد چرا که همیشه همراه شما در دستانتان هستند.

Trusted Face

Trusted Face یا صورت اعتماد سازی شده که نسبت به قبل پیشرفت بهتر و چشم گیری در اندروید داشته است. اما این ویژگی مانند اسکن هوشمند ، فیس آیدی نیست بلکه ضعیف تر عمل می کند. اگر می خواهید از اطلاعات گوشی خود محافظت داشته باشید از این روش می توانید استفاده کنید.

Voice Match

Voice Match یا صدای ذخیره شده به شما این اجازه را می دهد که از “OK Google” برای باز کردن گوشی خود استفاده کنید. اگر از دسته کسانی هستید که از دستیار گوگل استفاده می کنید این ویژگی برای شما مناسب است و یا اگر بخواهید به بخش تماس گوشی دسترسی داشته باشید مانند زمانی که درحال رانندگی هستید هم قابل استفاده است.

بهترین روش قفل کردن گوشی اندرویدی برای رفع نیاز های شما

در نهایت ، شما باید از این لیست روشی را انتخاب کنید که نیاز شما را برطرف کند. برای بیشتر ما حسگر اثر انگشت اولین انتخاب و بعد از آن پسورد و پین است. تکنولوژی تشخیص چهره و اسکنر عنبیه زمانی گزینه ی خوبی می شود که از سمت اندروید هم مورد حمایت قرار بگیرد.

هنوز هم گمانه زنی هایی در رابطه با استفاده از حسگر اثر انگشت و اسکنر عنبیه وجود دارد که کاربران ترس از سرقت اطلاعات حود دارند ، اما باید بدانید که استفاده از هر یک از روش های بالا بهتر از این است که هیچ کدام یک از آن ها را انتخاب نکنید.

مهدی

از اینکه با ما همراه هستید ، صمیمانه متشکریم :)

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا