آجیل برشتهی پودری چیست و چگونه درست میشود؟
آجیل برشتهی پودری چیست و چگونه درست میشود؟
آجیل متشکل از مجموعهای از خشکبار و مغز دانهها است. تحقیقات بسیاری تأثیر مثبت خوردن انواع آجیل بهصورت روزمره را در سبک زندگی سالم اثبات میکند. در این مقاله قصد داریم شما را با انواع آجیل، مخلوط آجیل برشته پودری و فواید بیشمار آن آشنا کنیم.
آجیل برشتهی پودری چگونه درست میشود؟
آجیل پودری نوعی آجیل است که لایهای پودر مانند نمک روی آن وجود دارد. آجیل برشتهی پودری همانطور که از اسم آن مشخص است، آجیل برشته شدهای است که به همین روش از نمک آرد مانند بسیار نرم و لطیف روی آن استفاده شده است. آجیل پودری درواقع از آجیلهای عربی به حساب میآید و تمایز آن با آجیلهایی که ما استفاده میکنیم فقط در بافت نرم و پودر مانند نمک است که طعم خوشایندتری به آن میدهد.
حتماً تا به حال آجیلهایی را که نمک روی آنها مانند آرد پخش شده است، دیدهاید. به این نوع آجیل، آجیل آردی هم میگویند. این آجیلها یکی از خوشمزهترین انواع آجیل در بازار هستند و طرفداران بسیاری دارند.
دربارهی آجیل عربی
جالب است بدانید که آجیل عربی در سالهای دور از ایران بهصورت بستهبندیشده به کشورهای عربی صادر میشد و ایرانیانی که به این کشورها سفر میکردند این آجیل را بهعنوان سوغات و به اسم آجیل عربی به ایران میآوردند.
مغزهای موجود در آجیل پودری
در این نوع آجیل مغزهای مختلفی میتواند وجود داشته باشد و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. با این وجود پستهی پودری و بادام پودری در بین مردم پرطرفدارترند.
دربارهی آجیل برشته یا همان بو داده
آجیلها را برای بهبود طعم، عطر و داشتن بافت ترد، بو میدهند. آجیل را با استفاده از روش حرارت خشک بو میدهند. پسته را گاهی با پوست برشته میکنند اما اکثر آجیلها بدون پوست برشته میشوند.
آجیل را میشود به دو روش با روغن یا بدون روغن تفت داد. برخی از افراد معتقدند هضم کردن آجیل خام دشوارتر است به همین دلیل آجیل برشته را ترجیح میدهند ولی باید دانست که آجیل برشته نیز ممکن است مضراتی داشته باشد و درصدی از مواد مغذی آن در پروسهی بو دادن از دست میرود. همچنین آجیل بو داده چربی و کالری بیشتری نسبت به آجیل خام دارد.
نکاتی دربارهی خرید و نگهداری آجیل پودری
همانطور که میدانید برایخرید آجیل ابتدا باید از فروشگاه مورد نظر خود مثلا فروشگاه اینترنتی آجیل بارجیل! بارجیل اطمینان حاصل کنید، چرا که نگهداری از آجیل پودری به دلیل نوع خاص نمکی که روی آن قرار گرفته حساسیت بیشتری را طلب میکند. به همین دلیل از اعتبار فروشگاه اطمینان حاصل کنید. مطمئن شوید که هم مغزها تازه هستند و هم حساسیت لازم در نگهداری از آنها لحاظ شده است.
بعد از خریداری نوبت شماست که در نگهداری از آجیلهای پودری دقت کنید. حتماً آجیل را در ظرف در بستهای که هوا به آن نفوذ نکند نگه دارید تا ماندگاری بیشتری داشته باشد. همچنین بهتر است آن را در فریزر یا یخچال بگذارید. این نکات در شرایطی که شما در منطقهای مرطوب زندگی میکنید حائز اهمیت بیشتری است. در صورت رعایت کردن این موارد میتوانید با خیال راحت تا مدت طولانی آنها را نگه دارید دون آنکه طعم و کیفیتشان تغییر کند.
فواید آجیل و میزان مصرف آن در ایران
در حال حاضر خرید آجیل در ایران برای مردم بسیار چالشبرانگیز است، افزایش قیمت بسیار زیاد آجیل توانایی درصد بسیاری از مردم را برای خرید این محصولات پایین آورده است. این در حالی است که در سنت ایرانیان آجیل برای پذیرایی در اعیاد و مناسبتها مثل عید نوروز و شب یلدا همیشه جایگاه ویژهای داشته است اما هر سال این جایگاه رو به افول میرود و مردم بیشتر آن را از زندگی روزمرهی خود حذف میکنند.
با همهی این تفاسیر نباید فواید بسیاری را که مغزها در رژیم غذایی ایفا میکنند، نادیده گرفت. متخصصان تغذیه همیشه در برنامههای غذایی خود مغزها را لحاظ میکنند و به عنوان یک میانوعدهی بسیار پر فایده از آن نام میبرند.
فواید
آجیل برشته پودری مخلوط خواص بسیاری دارد. این محصول برای تنظیم حجم و فشار خون و کاهش کلسترول خون مفید است. آجیل در بهبود عملکرد سلولهای مغز، جلوگیری از ابتلا به انواع سرطان، بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲ نیز تأثیر دارد. افراد ورزشکار در رژیم غذایی خود از انواع مغزها استفاده میکنند.
بهتر است آجیل را برای کودکان و نوجوانان جایگزین تنقلات مضر کنید. مغزها برای بانوان باردار یا شیرده نیز بسیار توصیه میشود، همچنین این محصول برای افرادی که به دنبال کاهش وزن اصولی هستند. یک میان وعده کامل به حساب میآید. آجیل مخلوط بهتر است در برنامه غذایی افراد گیاهخوار یا خامگیاهخوار نیز گنجانده شود.
کلام آخر
کلام آخر اینکه با وجود هزینهی سنگینی که تهیهی مغزها ممکن است برای شما در پی داشته باشد، آن را از برنامهی غذایی خود و افراد خانوادهتان حذف نکنید و اگر تاکنون آجیل برشتهی پودری را امتحان نکردهاید، پیشنهاد ما به شما این است که از آن غافل نشوید، تنها یک بار خوردن این نوع از آجیل کافی است تا دیگر نتوانید از طعم لذتبخش آن بگذرید.